Medya portalı Meedia’nın iddiasına göre, Von Sprenger’in görevini bırakmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum sürecinde Almanya’ya yönelik söylediği “Nazi benzetmeleri” etkili oldu. Michael Hubertus von Sprenger’in Nazi kıyaslamalarından babasının Nazi döneminde hapse atıldığı için kişisel olarak etkilenmesi nedeniyle böyle bir karar aldığı öne sürüldü.

[old_news_related_template title="Avrupa'dan Ankara Yönetimi'ne 'Nazi' tepkisi" desc="Avrupa Komisyonu 1. Başkan Yardımcısı ve Hollanda eski Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Ankara tarafından dile getirilen 'Nazi' ithamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Timmermans, 'Türkler II. Dünya Savaşı'nı yaşamadılar, belki bu nedenle bu kelimenin ağırlığını anlamadılar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/timmermans.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/timmermans-turkler-2-dunya-savasini-yasamadi-nazi-kelimesinin-agirligini-anlamiyorlar-1743409/"]
Komedyen Jan Böhmermann 31 Mart 2016 tarihinde kamu kanalı ZDF’de yayınlanan Neo Magazin Royale adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küfürlü şiir okumuştu. Böhmermann’a yönelik açılan davada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsil eden Alman Avukat Sprenger, komedyen Jan Böhmermann’ın şiirinin yasaklanması konusunda Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde açtığı davada kısmi başarı elde etmiş, şiirin bazı bölümlerinin yasaklanmasını sağlamıştı. Böhmermann’ın avukatı ise karara yönelik itirazda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davanın bundan sonrası için yeni bir avukat bulması gerekecek.

DHA