Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı “Şu an itibariyle üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi 3 belediye başkanımız daha var. Onlar da en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum.  İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar. Şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içindeler. Yine söylüyorum, gereği neyse gereği yapılacaktır” sözlerinin ardından siyaset koridorlarındaki trafik de yoğunlaştı.

Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. İstifa edecekler listesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bulunuyor.

İLK AÇIKLAMA BALIKESİR'DEN GELDİ AMA İSTİFA ETMEDİ


‘Kara liste'deki belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dün saat 16.30'da kameralar karşısına geçti. Ağzından ‘istifa' kelimesi çıkmayan Uğur, “İrade-i külliye bütün iradelerin üzerindedir. Bu işin içinde vefa da var, veda da. Ben, Balıkesir için, ülkem için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, “Veda gibi bir konuşma yaptınız. İstifa anlamına mı geliyor?” sorusu üzerine Uğur, “Soru almıyorum. Konuşacaklarımı söyledim” dedi.

BURSA: İŞİMİZE DEVAM EDİYORUZ


Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe de beklenen açıklamayı Bosna Hersek'ten dönüyünde İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yaptı. Altepe istifa iddialarıyla ilgili soruya,  “Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz” dedi.

BAŞBAKAN: GEREĞİNİ YAPACAKLARDIR


Başbakan Binali Yıldırım da bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İnanıyorum, gereğini yapacaklardır” dedi.

GÖZLER MELİH GÖKÇEK'TE


'Kara liste'de yer alan isimlerden açıklama yapmayan bir tek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kaldı. Başkan Gökçek'in bugün gazetecilere açıklama yapması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Bu detay gözlerden kaçmadı! İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'dan 'veda' gibi konuşma" desc="Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentteki temel atma töreninde veda gibi bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları arasında yer alan Uğur, 'İrade-i külliye bütün iradelerin üzerindedir. Bu işin içinde vefa da var, veda da. Ben, Balıkesir için, ülkem için hayırlı olmasını diliyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ahmet-edip-ugur-.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-istifasi-istenen-balikesir-buyuksehir-belediye-baskani-ugurdan-veda-gibi-konusma-2056046/"]

[old_news_related_template title="Melih Gökçek!.." desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ugur-dundar-12.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/ugur-dundar/melih-gokcek-2056357/"]