İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin aralık ayının ilk oturumu, Ataşehir Belediye Başkanı'nın görevden uzaklaştırılması kararı nedeniyle olaylı başladı. CHP grubunun meclisi terk ederek gerçekleştirdiği protesto öncesinde İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever gündem dışı söz alarak kürsüye geldi.

Gülsever Trump’ın Kudüs kararına tepki göstererek başladığı konuşmasında “Dünyada bütün bunlar olurken biz yaklaşık 3 aydır Türkiye’de seçimle ve halkın oyuyla iş başına gelmiş belediye başkanlarını görevden nasıl uzaklaştırırız diye uğraşıp duruyoruz” dedi.

FOTO:SÖZCÜ/Özlem Güvemli- CHP'liler İBB Meclisi'ni terk etti... FOTO:SÖZCÜ/Özlem Güvemli- CHP'liler İBB Meclisi'ni terk etti...


SÜRPRİZ OLMADI

Aylardır yüksek iradenin kendi belediye başkanlarını sebebini hiç kimsenin bilmediği bir nedenle istifa etmeye zorladığını belirten Gülsever “Kendi belediye başkanlarının şimdilik bir bölümünü halleden yüksek irade şimdi ellerini muhalif belediye başkanlarına uzanmaya başladı. Aslında bu bizim için sürpriz bir hamle değil. Biz bunun geleceğini çok önceden biliyor ve tahmin ediyorduk” diye konuştu.