Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 13:30 sıralarında yaptığı "Şu an itibariyle üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi 3 belediye başkanımız daha var. Onlar da en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar. Şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içindeler. Yine söylüyorum, gereği neyse gereği yapılacaktır" sözlerinin ardından siyaset koridorlarındaki trafik de yoğunlaştı.

istifa-edecekler-orta
GÖZLER ANKARA BURSA VE BALIKESİR'DE


Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. İstifa edecekler listesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bulunuyor.

İLK SES BALIKESİR'DEN GELDİ


'Kara liste'deki belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, saat 16.30'da açıklama yapacağını duyurdu. Ankara ve Bursa'dan ise henüz açıklama gelmedi.

[old_news_related_template title="Melih Gökçek için yarın 'büyük' gün!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ismini resmen telaffuz etmesinin ardından, tüm gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrildi. Gökçek'in kısa süre içerisinde istifa etmesi bekleniyor. Melih Gökçek için '20 Ekim tarihi' yani yarın öne çıkıyor. İşte bunun nedeni ve 20 Ekim'in Gökçe ve ailesi için önemi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/melih-gokcek-iha-487-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokcek-icin-yarin-onemli-gun-2055033/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan Melih Gökçek için son açıklama: En kısa zamanda" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya ziyareti dönüşünde Melih Gökçek ve diğer istifası istenen başkanların 'istifa etmemeleri ihtimali' için 'Neticesi ağır olur' dediği, bugün birçok gazetenin manşetinde yer almıştı. Cumhurbaşkanı, bugün Nijeryalı mevkidaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında bu sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan bir muhabirin bu sözleri hatırlatması üzerine 'Çok tehlikeli soruları soruyorsunuz. Ben öyle bir şey (neticesi ağır olur) söylemedim. Ben 'gereği neyse yapılır' dedim. Şu an için 3 belediye başkanımız istifa etti. 3 başkan daha var. Onların da en kısa zamanda istifa edeceklerini bekliyorum. İnanıyorum istifa hazırlığı içindeler. Gereği neyse yapılacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/erdogan-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/nijerya-cumhurbaskani-ankarada-2055566/"]