CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, SÖZCÜ’ye yönelik operasyon kapsamında 19 Mayıs’ta gözaltına alınan ve 26 Mayıs’ta tutuklanan muhabirimiz Gökmen Ulu’yu önceki gün Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ulu’yu gözaltına alındığı günden itibaren emniyette ve adliyede bir an olsun yalnız bırakmayan Çam, cezaevinde görüştüğü arkadaşımızı moralli, güçlü ve kararlı gördüğünü dile getirdi. Çam, “Gökmen herkese ‘Beni düşünmeyin, çok iyiyim... İçeride daha da dirençli hale geliyorum. SÖZCÜ’nün susturulmasına izin vermeyeceğiz’ mesajını iletti” dedi. Arkadaşımız Gökmen, CHP’li vekil aracılığıyla SÖZCÜ okurlarıyla şu mesajı paylaştı:

“BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AK”

SÖZCÜ’ye yapılan bu operasyon topyekün yürütülmesi gereken FETÖ’yle mücadeleye sekte vurmaktadır. Bu operasyon aynı zamanda basın ve ifade özgürlüğüne, demokrasiye, iç barışa ve hukuka darbe vurmaktadır. Ne yazık ki toplumun devlete olan güven duygusu zedelenmektedir. Eğer hukukta bir hata olursa biz hakkımızı yine hukukta ararız. Yeter ki adil yargı olsun.
ASLINDA hukuken bu dosyanın hiç açılmaması gerekirdi. Mademki açıldı ilk sorgudan sonra serbest bırakılmamız gerekirdi. Oysa Mediha’yla tutukluyuz. Başımız dik, anlımız ak. Beraat edeceğimizden en küçük bir kuşkumuz yok. Mademki iş bu noktaya geldi hukuk, tutuksuz yargılama önceliğini neden göz önüne almadı? Mediha’nın çocuğu annesinden, benim çocuğum babasından niçin mahrum bırakılıyor?

“NEREDEN BİLEBİLİRDİM?”

Bunlar katil... 15 Temmuz gecesi 269 vatandaşımızı kimler şehit etti? Başımıza bombaları kimler yağdırdı? Bunlar zalim... Kumpas mağduru askerlerimize, aydınlarımıza kimler zulüm etti? SÖZCÜ’ye bu iftiraları atarak topyekün sürdürülmesi gereken FETÖ’yle mücadeleyi kimler hangi amaçla sulandırmak istiyor?

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Gökmen’i yalnız bırakmadı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Gökmen’i yalnız bırakmadı.


“SÖZ KONUSU VATANDI”

En başından beri darbe kalkışmasının karşısında cumhurbaşkanının yanında yer aldım. Zira söz konusu vatandı. Bu terör örgütü darbe girişiminde başarılı olsaydı ben ve arkadaşlarım karşınızda olmayacaktık. ‘Hoca efendimiz’ diye methiyelerin düzüldüğü yıllarda ben tüm kumpas davalarını anlatarak toplumun bilgi alma hakkı için hizmet ettim.