Daha önce hakkında birçok efsane uydurulan fakat kesin olarak kanıtlanmayan, oldukça enteresan ve kadın erkek demeden herkesin gözünü dört açmasını sağlayan penis ve parmak arasındaki ilişkiyi açıkladık. İşte detaylar…

Erkeklerin penis boyu ve parmakları arasındaki ilişki çeşitli makalelere, araştırmalara, deneylere konu oldu. Yapılan onlarca araştırma, deney ve gözleme rağmen tam olarak bir sonuç elde edilemeyen bu derin mevzu kesin olmasa da ona yakın bir sonuca bağlandı.

En son Koreli bilim insanlarının 200’e yakın denek üzerinde yaptığı araştırmaya göre annenin salgıladığı androjen ve testesteron hormonlarının bebeğin vücut ve penis gelişimine önemli bir etkisi varmış.

Yapılan açıklamalara göre uzmanlar yüzük parmağı uzun olan erkeklerin penislerinin daha büyük ve spermlerinde daha verimli olduğunu bildirdiler.

Hox adı verilen yüksek testesteron ve androjen hormonlarına bağlı olarak salgılanan genler bebek oluşurken açılıp kapanan diğer genleri etkiliyor ve vücudun gelişimine katkı sağlıyor.