Kurban Bayramı'nın başlamasına bir kaç hafta kaldı. Peki Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte 2017 Kurban Bayramı ile ilgili tüm detaylar ve 2017 resmi tatiller listesi. Hükümetten resmi açıklama geldi mi?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

İslam alemini Kurban Bayramı heyecanı sardı. Milyonlarca inanan her sene olduğu gibi bu yıl da dini vecibelerini yerine getirmek için gün sayıyor. Her geçen sene biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilen Kurban Bayramı, bu yıl 31 Ağustos Perşembe günü Arefe sonrası başlayacak. 01 Eylül- 04 Eylül arası tam dört gün sürecek Kurban Bayramı, arefe günü de dahil edilirse 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Tatil merkezlerinin merakla beklediği konu ise tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması ve arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. 2018 yılı Kurban Bayramı'nın ise, tüm bayram günlerinin hafta içine gelmesi nedeniyle 9 gün olması bekleniyor. 2018 yılında kutlanacak olan Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü olacak. Bayramın dördüncü ve son günü ise 24 Ağustos tarihine denk geliyor.

10 GÜN TATİL OLACAK MI?

Ankara'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, tatilin süresi ile ilgili Salı günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu'nu gösterdi. Başbakan “Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapılır” dedi. Yıldırım “Konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz. Orada bir karar vereceğiz. Toplumun bir kesimi ‘çalışmaya devam edeceğiz' diyor, bir kesim de ‘tatile devam edelim' diyor. Artısı eksisini ele alacağız. Benim bu konuda şahsi fikrim olmaz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu açıklamanın hemen ardından İstanbul'da gazetecilere verdiği ‘bayram tatili kaç gün olacak' sorusuna verdiği yanıtta “Hükümet 10 günü gündemine aldı. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” dedi.
Erdoğan, “Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80’i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

İŞTE RESMİ TATİLLER LİSTESİ

15 Temmuz’un tatil edilmesiyle birlikte, resmi bayramlara bir yenisi daha eklendi. İşte Resmi tatiller listesi.
3 buçuk gün olan Şeker Bayramı,
4 buçuk gün olan Kurban Bayramı,
1 Ocak Yılbaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü,
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,
30 Ağustos Zafer Bayramı,
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ek olarak 15 Temmuz da resmi tatil ilan edildi.
Zafer bayramı ise 1 buçuk gün olarak kutlanıyor.