İslam alemini için en hayırlı ay olan ramazan ayına sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş bir an evvel 11 ayın sultanı ramazanın başlamasını bekliyor. Müminler bir ay boyunca sahura kalkıp niyet edip oruç tutacaklar.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

En hayırlı ay sayılan ramazan ayı 27 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 24 Haziran Cumartesi günü sona erecek. Ramazan Bayramı ise 25 Haziran'da başlayıp 27 Haziran günü sona erecek.

TERAVİH NASIL KILINIR?

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.