TEOG 2. dönem sınavına az bir zaman kala öğrencilerde ve velilerinde heyecan dorukta. Sekinci sınıf öğrencilerin girdiği Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavı yani TEOG iki dönemde yapılıyor. TEOG 1. dönem sınavı 23-24 Kasım tarihlerinde yapılmıştı.MEB tarafından açıklanan sınav takvimine göre TEOG 2. dönem sınavı 26-27 Nisan'da yapılacak. Sınavlar üç oturumda gerçekleştirilecek ve her oturum 40 dakika sürecek.

teog-sinav-tarihleri

TEOG PUAN HESAPLAMA EKRANI

1* : ORTALAMA HESABI: Sınavlar ve ödevlerden alınan puanların aritmetik ortalamasıdır.
ORT=(SP1+SP2+SP3+PP+PRP)/5

2*: AĞIRLIKLI ORTALAMA HESABI: Her ders için hesaplanan ortalamaların, o dersin haftalık ders saatine çarpımının, ders saatleri toplamına bölünmesi ile elde edilen değerdir.
AORT=(ORTxDS)/Toplam Ders Saati

3* : YILSONU BAŞARI PUANI: Her iki dönemde, her ders için hesaplanan ağırlıklı ortalama toplamlarının, aritmetik ortalamasıdır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yılsonu Başarı Puanı=(1.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı + 2.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı)/2

AĞILIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI
Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2



[old_news_related_template title="TEOG rehberi" desc="Yerleştirme puanı nasıl hesaplanıyor? Okul seçiminde nelere dikkat edilmeli? Nakiller ne zaman gerçekleştiriliyor? İşte TEOG'la ilgili tüm sorularınızın cevabı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/teog_ogrenci_gazete-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/teog-rehberi-1807335/"]