Tanıtım toplantısında konuşan Doğuş Otomotiv Volkswagen Genel Müdürü Vedat Uygun, “Markamız için en önemli kriter müşteri memnuniyeti. 5 yıldır Türkiye’nin en çok sevgisi otomobil markası sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmıyoruz. Bu da bize rakamsal liderliğin çok da önemli olmadığını asıl önemli olanın müşteri memnuniyeti, sevgisi ve pazar payında ilk üçte olma hedefinde doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. 3 yıllık planlama yapıyoruz. Filo oranımızın düşüklüğü ile de ikinci el değerimizi koruyoruz. Tüm satış stratejimiz ilk iki veya üçte olma üzerine kurulu” diye konuştu.

asx

2019 ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK

Vedat Uygun, “Geçen hafta satışa sunduğumuz yeni Polo’nun ardından bu ay sonu 7 koltuklu Tiguan Allspace’i getiriyoruz. Ardından yeni Tuareg modelimizi 3.0 lt. benzinli motorla 2018 yılı nisan ayında satışa sunucağız. 2018 yılının ikinci yarısında T-ROC ve yıl sonuna doğru da Polo segmentinde bir B SUV araç olan T-Cross volume modellerimiz olacak. 2019 yılında yenilenmiş bir ürün gamına sahip olacağız” dedi.

ELEKTRİKLİDE 500 KM. MENZİL

2020 yılı başından itibaren de yeni I.D Serisi elektrikli araçların hayatımızı gireceğini belirten Genel Müdür Uygun, Golf büyüklüğünde ama Passat iç hacmine sahip otomobiller geliyor. 2025 yılında Volkswagen satışlarının yüzde 25-30’u elektrikli araçlar olacak. Bu oranlar Türkiye için de geçerli. 400-600 kilometre menzile ulaşabiliyoruz. Volkswagen’de elektrikli araçlar için 50 milyar Euro yeni batar yatırımı ve satın almasına bütçe ayrıldı ” diye konuştu.

YENİ BİR B SEDAN GELECEK

Jetta modelinin yerine yeni bir B segmenti Sedan modelinin çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Genel Müdür Vedat Uygun, “2020 sonrası Avrupa’dan dizel motorlu bir araç gelmesi giderek zorlaşacak. Filolarda bile benzinliye dönüş var. Sektörün dizel ortalaması yüzde 61 iken bizde bu oran ortalama yüzde 55 civarında.