Dünyanın en çok kullanılan telefonu değil belki ama iPhone 7 bu senenin ilk üç ayında en çok satan telefon oldu. Tüketici ürünleri pazarı araştırma firması Kantar Worldpanel, takip ettikleri tüm bölgelerden veri toplayarak bu sonuca varmış. Firmanın sunduğu rapora göre Apple’ın popüler mobil işletim sistemi iOS’in kullanımı Japonya, İspanya ve Çin’in bazı bölgeleri hariç dünyanın her yerinde artmış durumda.
iPhone 7 satışları Avrupa’nın en büyük 5 pazarı olan İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da yüzde 2,4 artarak yüzde 22,7’ye yükselmiş durumda. Apple’ın en güçlü olduğu ülke ise, yüzde 49,5 payla Japonya olmuş. Onu takip eden Avusturalya’da ise pazar payı 42,4 olarak saptanmış.

Android, en popüler işletim sistemi tahtına göz dikti

iPhone’un güçlü olduğu bir ülke olan ABD’de ise 2017’nin ilk üç ayında Apple yüzde 42 satış yakalamış. Çin’in kentsel bölgelerinde Apple hala ikinci sırada ama 2017’nın ilk üç ayına bakınca iPhone 7 en çok satılan telefon olmuş. Cihaz satışından toplanan gelirde ise Apple hala lider, raporda Apple’ın en büyük cihaz üreticisi rakibi Samsung’dan 5,4 kar daha kârlı olduğu belirtilmiş.
iOS’in güçlü rakibi Android ise, hala dünya üzererindeki akıllı telefon pazarının lideri durumda. ABD’de pazar payı yüzde 56,4, Çin’in büyük kısmında yüzde 83,2 ve Avrupa’nın büyük beş ülkesinde ise yüzde 74,3 oranında. Yüksek pazar paylarının ana sebeplerinden biri, Android telefonların özellikle Apple’ın sadece eski ürünleri ile var olduğu orta seviye akıllı telefon pazarında çok sayıda seçeneğe sahip olması olarak gösteriliyor.

[old_news_related_template title="Türk hackerlar Apple'ı hackledi 7 Nisan'a kadar süre verdi!" desc="Teknoloji devi Apple bir iddiaya göre Türk hacker grubu tarafından hacklendi. Hacker grubu eğer Apple istedikleri fidyeyi vermezse tüm verileri silmekle tehdit ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/hacker_shutter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/turk-hackerlar-applei-hackledi-7-nisana-kadar-sure-verdi-1748382/"]