Japonya giderek artan yaşlı nüfusu konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Evlerde bakıcı olacak robot konseptlerine şimdi de tam otomatik bir tekerlekli sandalye katıldı. Elektronik devi Panasonic’in tasarladığı bu araçlar Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı.

Güney Kore en büyük havalimanını bu sevimli robotlara emanet etti

Havaalanı ziyaretçileri ellerindeki telefonda özel uygulama ile bulundukları yere bir otonom tekerlekli sandalye çağırabilecekler. Eğer havaalanı girişinde çağırılırsa sandalye kendi kendine bulunduğunuz noktaya gelecek ve sizi check-in masasına götürecek. Ondan sonra istediğiniz noktalara gidecek ve uçuşun yapılacağı kapıda sizi görevlilere teslim edecek.
Gün sonunda tüm telekletkli sandalyeler işleri bitip, özel tasarlanmış şarj ve bakım bölümüne gidebiliyorlar. Burada otomatik şarj olurlarken, teknik görevliler de herhangi bir sandalyede sıkıntı varsa onun bakımı ile ilgilniyorlar. Bu otonom sandalye Mart 2018’e kadar Haneda Havalimanı’nda test ediliyor. Ardından daha gelişmiş bir versiyonu 2020’de Japonya’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na kadar, ülkenin tüm havaalanlarına yerleştirilmiş olacak.

 

[old_news_related_template title="Robot olmamıza bir adım daha: Çip takılan yaralar iyileşiyor!" desc="Teknoloji ilerliyor yavaş yavaş insanlar robotlaşıyor. Amerikalı bilim adamları geliştirdikleri nanoçip ile vücut üzerinde oluşan yaraları iyileştirmeyi başardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/son-dakika-teknoloji-cipler-iyilestirecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/robot-olmamiza-bir-adim-daha-cip-takilan-yaralar-iyilesiyor-en-son-teknoloji-haberleri-1964781/"]

 

[old_news_related_template title="Gelecekte tüm pizzaları robotlar yapacak!" desc="Teknoloji ve yenilikçilik kaynağı Silikon Vadisi şimdi de pizzalara el atmış durumda..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sozcu-gelecekte-pizzalari-robotlar-yapacak-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/hey-robot-bana-pizza-getir-gelecekte-tum-pizzalari-robotlar-yapacak-1954288/"]