Vizyoner girişimci Elon Musk’ın kurduğu özel uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, ilk zamanlarından bu yana epey yol aldı. Şirket her roket fırlatmasında daha iyiye gidiyor ama durum hep böyle değildi. Niyetleri yörüngeye fırlatılan her roketin dünyaya başarı ile, hasarsız şekilde geri indirilebilmesi. Böylece inanılmaz pahalı birer araç olan uzay roketlerinin işletme maliyetlerini düşürebilmek.

SpaceX firmasından sivil uzay yolculuğu için önemli adım

SpaceX şimdiye kadar 16 kere Falcon 9 tipi roket fırlattı, uzun zamandır da düşüp parçalanan roket olmadı. Fakat iyi bir firma hatalarından ders alabilmeli, gerektiğinde de kendisi ile dalga geçerek takipçilerine sempatik bir görüntü sunabilmeli. İşte bu yüzden firma “Bir yörünge roketi yere nasıl indirilmez?” isimli videoyu YouTube’da paylaşmış durumda. Şirketin kurucusu Elon Musk’ın kendisi de videoyu Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşmış.
Video firmanın şimdiye kadarki başarısızlıklarını esprili bir dille özetliyor. En sonunda ise, tonla başarısızlıktan sonra nihayet başarılı iniş denemeleri yer alıyor. Firma şu anda roket indirme operasyonlarında o kadar başarılı ki, roketleri sadece karaya değil deniz üzerinde yüzmekte olan robot platformlara bile indirebiliyor.

[old_news_related_template title="Bu battaniye uzayda dolanacak! Üretiliş amacına şaşıracaksınız... " desc="Her biri bir uzay aracına ölümcül şekilde zarar verebilecek çöplerin toplanma vakti geldi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/sozcu-uzay-copu-toplayacak-battaniye-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-battaniye-uzayda-dolanacak-uretilis-amacina-sasiracaksiniz-en-son-teknoloji-haberleri-2003832/"]

[old_news_related_template title="Dünyanın 3 boyutlu yazıcıyla yapılmış 'ilk' uydusu artık uzayda" desc="Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay yürüyüşü yapan Rus kozmonotlar, uzaya aralarında 3 boyutlu yazıcıyla da yapılmış olan 5 adet nano uydu bıraktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/3dyazici880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/dunyanin-3-boyutlu-yaziciyla-yapilmis-ilk-uydusu-artik-uzayda/"]