Artık teknolojiyi cebimizde taşıyoruz, cebimizde taşıdığımız akıllı telefonların zaman zaman yavaşladığını, eskisinden çok daha düşük bir performans sergilediğini birçok kişi fark etmiştir. Eskisine nazaran yavaşlayan telefonunuzu birkaç adımda hızlandırabilirsiniz.

YAVAŞLAYAN TELEFONU HIZLANDIRMA YOLLARI

-Telefonlarda, fotoğraflar ve videolar tahminin ötesinde yer kaplarlar. Bu gibi medya öğelerini farklı ortamlarda yedekleyerek telefonunuzda yer açabilir, bellek performansını artırabilirsiniz.

- Akıllı telefonlar için inanılmaz sayıda uygulama var, birçok kişi 10 civarında uygulamayı aktif olarak kullanıyor fakat telefonunda çok daha fazla sayıda uygulama yüklü oluyor. Eski uygulamalarınızı kaldırarark performans artışı sağlayabilirsiniz.

-Browser'ınızın (İnternet tarayıcısı) geçmişini silin, bu tarayacınızın daha sızlı çalışmasını sağlayacak ve internette daha hızlı gezinmenizi sağlayacaktır.

-WiFi bağlantısı bulunmayan ortamlarda kablosuz bağlantınızı kapatın. Telefonunuz bağlanacak bir ağ ararken hem fazladan şarj harcar hem de işlem performansı düşebilir.

-Telefonunuzu en azından iki günde bir kapatıp açın, sürekli açık kalan telefonda arkada çalışan uygulamalar telefonunuzun RAM'inde yoğunluk yaratıp telefonunuzu yavaşlatabilir.

[old_news_related_template title="Festivale gitti birer birer 100 akıllı telefon çaldı!" desc="En büyük festivallerden biri olan Coachella bir hırsız için büyük vurgun imkanı oldu. Festivalde kısa sürede 100 akıllı telefon çaldı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/100-telefon-caldi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/festivale-gitti-birer-birer-100-akilli-telefon-caldi-1801374/"]

[old_news_related_template title="Şarj ömürleri 3 katına çıkacak!" desc="Şu an akıllı telefonların birçoğunda kullanılan Lityum-iyon pillerin mucidi John B. Goodenogh, mevcut pillerin 3 kat güçlü teknolojisinin patentini aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/sarj.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/sarj-omurleri-3-katina-cikacak-1719087/"]