Astrolojide gezegenler, hayatımızdaki önemli figürleri de sembolize eder. Örneğin Ay, annemizle ilişkilerimizi, annemize bakış açımızı gösterirken, Merkür de kardeşlerle aramızdaki ilişki kalitesini gösterir. Madem Babalar Günü’nü kutlamaya hazırlanıyoruz, biraz astrolojik olarak ‘baba’ sembolizminden bahsedelim...

11

Astrolojide iki tane gösterge ‘baba’ ile sembolize edilir. Bunlardan biri güneş, bir diğeri de Satürn’dür. Güneş; merkezde olmak, otorite kurmak ve yaratıcılığı sembolize eder. Satürn ise kural koyan, mantıklı, mesafeli, disipline eden demektir. Doğum haritalarında bu ikilinin yerleşimi, kişinin babasıyla olan ilişkisinin durumunu, aralarındaki bağın kalitesini ortaya koyar. Aile dizimi dinamiklerinde ise ‘anne’ tüm hayatın türlü bereketini simgelerken, ‘baba’ ise hayatımızdaki her türlü kariyeri gösterir. Satürn’ün hangi burçlarda olduğunu tespit etmek zor olduğundan, Güneş’inize göre nasıl baba olunacağından söz edelim. Çünkü Güneş öz burcu temsil eder.

6

Koç
Yaşam dolu, heyecanı, macerayı, eğlenceyi arayan, sıkıcı olmayan ve çocuklarıyla eğlenmesini bilen, çocuklarıyla çocuk olan bir babadır. Sabırsızdır ve söylediği şeyleri hemen uygulamanızı ister. Çocuklarıyla arkadaş gibi gezip tozmayı ve eğlenmeyi sever.

8

Boğa
Fazla kontrollüdür ve emniyetiniz için çok özen gösterir. Genellikle sabırlı ve sevgi dolu bir babadır ama öfkesine yenildiği zamanlara dikkat etmek gerekir. İhtiyaçlarınızı karşıladığı sürece mutludur. Çocukları için rahat bir gelecek hazırlamak isterken güvenliğe özen gösterir.

17

İkİzler
Çocuğuyla beraber sosyal etkinliklere katılır ve kültürel faaliyetlerde çocuğunu yanından ayırmaz. Bir şeye sinirlendiyse o konuda konuşur ama öfkesi can yakmaz. Baskı yapmadan, arkadaş ve sırdaş olmayı bilen bir babadır. Çocuklarıyla ilişkileri eğlenceli ve neşelidir.

1

Yengeç
Çocuğuna karşı hassastır ve onu duygusal açıdan beslemek ister. Evde ailesiyle zaman geçirmek için elinden geleni yapar. Aşırı korumacı olmaları çocuklarda kendine güvenle ilgili sorunlara neden olabilir. Onu ne kadar çok sevdiğinizi duymak, bilmek ve hissetmek ister.

12

Aslan
Sıcak, hoşgörülü ve mükemmel babalardır. Çocuğu yola getirmek için bazen çok ısrarlı davranabilir. Ama eninde sonunda istediği saygıyı elde eder. Çocuğunu şımartmaya meyillidir. Bazen çocuğunu kendisini göstermesi için fazla zorladığını düşünebilirsiniz.

9

Başak
Titizdir. Her yaptığınızı inceler ve ne kadar doğru olup olmadığını kontrol eder. Zeki ve kültürlü bir baba olarak, çocuklarının öğrenim hayatlarıyla yakından ilgilenir. Çocuğunun sağlığıyla ilgili konulara duyarlıdır. Hatalarınızı yüzünüze vurmaz ama eleştirmeden duramaz.

3

Terazİ
Çocuğunun güzel, bakımlı, çekici, hoş, nazik biri olması için küçük yaşlardan itibaren pek çok tavsiye verebilir. Sakin ve adaletli bir babadır. Terazi babaları, çocuklarıyla sosyal bir ilişki kurar. Onun düşüncelerine önem verir ve çocuğunu kendine güveni olan bir birey olarak yetiştirir.

13

Akrep
Akrep erkekleri, dediğim dedik ve otoriter babalardır. Bu durum birçok zaman çocuğuyla arasında kriz yaşamasına neden olabilir. Tutkulu bir babadır. Çocuğuna duyduğu sevginin temelinde inanılmaz bir güç yatar. Tüm imkanlarını çocuğu için sınırsız derecede kullanabilir.

2

Yay
Çocuğunun zihinsel gelişimini destekler ve eğitimle ilgili konuları önemser. Neşeli, çocuklarıyla arkadaş bir babadır. Hataları eleştirirken bile bunu eğlenceli hale getirir. Evladını ilerici düşünmesi için teşvik eder. Bütün bildiklerini çocuklarıyla paylaşır. Öğretmekten zevk alır.

4

Oğlak
Çocuklarından saygı ve itaat bekler, karşılığında da fedakar ve dürüst bir baba olur. Çocuklarını şımartmazlar ve gerektiğinde cezalandırmayı da bilirler. Oğlaklar dede olduklarında çok genç görünmeleri ve hissetmeleri sayesinde torunlarıyla iyi ilişkiler kurarlar.

5

Kova
Kova babaları, çocuklarıyla arkadaşça bir iletişim kurmayı tercih eder. Ancak baba-evlat ilişkisi konusunda mesafeli davranabilirler. Çocuklarından da koşulsuz dürüstlük beklerler. Evlatlarının yeteneklerini ortaya koyabilmesine destek olurlar. Arkadaşınız olmaya çalışırlar.

10

Balık
Paylaşmayı bilen yapısı, onu çocukları için iyi bir arkadaş haline getirir. Çocuklarının hayal gücünün gelişmesine yardım eder. Bunaltıcı bir ebeveyn değildir ve çocuklarına eleştirel yaklaşmaz. Çocuklarını güldürür. Dünyanın güzelliklerini evlatlarına sunmaya çalışır.