Ekonomik kriz teğet geçmiyor. Delip geçiyor. İşsizlik patladı, işi olanların da yüreğine “işten atarlarsa ve ben de işsiz kalırsam” korkusu düştü.  İç ve dış vatan hainleri doları füze yaptılar, Türkiye’nin güçlü ekonomisini vuruyorlar. Bu tek dişi kalmış saldırıyı nasıl püskürtebiliriz? Cumhurbaşkanı, Beştepe Külliye Sarayı’nda “Ekonomi Zirvesi” topladı. Bütün akıllı adamlar; bir akılın yanına bir akıl daha, onun yanına bir akıl daha, onun yanına bir akıl da koydular. Akıllarını birleştirdiler; akıl küpü yaptılar. Daha fazla dolar kazanıp, daha az dolar harcarsak iç ve dış hainlerin bu hayasız akınını püskürtebiliriz dediler.
Gerçekten bravo!
Önce vatan!
VIP uçak teferruat!

*  *  *

Domates üreticileri, yazın tarla domatesi, kışın sera domatesi yetiştiriyorlar. Çok çalışıyorlar, çabalıyorlar. Domatesleri Rusya’ya satıyorlar. Dolar kazanıyorlar. Portakal, mandalina, limon üreticileri; milyonlarca ton narenciyeyi  yurtdışına satıyor, dolar kazanıyorlar. Otomobil fabrikalarının yüz binlerce işçisi, yan sanayinin yüz binlerce emekçisi çalışıyor, terliyor, otomobil üretiyor dışarıya satıyor dolar kazanıyorlar. Turizm çalışanları, demir çelik, buzdolabı, TV fabrikaları, hazır giyim fabrikasındaki overlokçu kızlar, Harran’da pamuk tarlası sulayan ırgatlar, Giresun’da fındık toplayan gelinler,  Karadenizli nineler, Vanlı balcılar, İstanbul’da dizi film oyuncuları, Konya’da en güzel sesli Kuran-ı Kerim’den ayet okuyucuları; aklınıza dışarıya ihraç edilen ne kadar hizmet, ürün, üretim varsa onları yetiştiren, tasarlayan, düşünen, yapan, taşıyan, getiren, götüren milyonlarca insanın alın teri-göz nuru dışarıya satılıyor, dolar kazanılıyor. Bizim halkın kazandığı dolarları Tunus eski diktatörünün lüks VIP uçağı yutuyor.

*  *  *

O lüks VIP uçak!
Tunus diktatörü biniyordu.
Tunuslular diktatörü devirdi.
Suudi Arabistan’a kaçırttı.
O VIP uçak, bize satıldı.
Şimdi bizim Cumhurbaşkanı biniyor. Birinci uçak değil, ikinci uçak değil, üçüncü uçak, dördüncü beşinci uçak, onuncu uçak değil... Devletin 12 VIP uçağı zaten vardı.  Eski Tunus diktatörünün VIP uçağı, bizim Cumhurbaşkanlığı için 77.8 milyon dolar ödenerek satın alınan 13. VIP uçak oldu.
Uçaklar dolarla alındı.
Hamam suyuyla uçmuyor.
Benzinle çalışıyorlar.
Benzin de dolarla alınıyor.
O kadar akıllı adam!
Akıllarını küp yaptılar.
Önlem düşündüler.

*  *  *

Hiçbirinin aklına; “Sayın cumhurbaşkanı ilk önlem olarak eski Tunus diktatörünün VIP uçağını sizin için almıştık ya... İlk sembolik önlem olarak VIP uçakları satmakla başlayalım” demek gelmedi!
Söz konusu VIP uçaksa!
Vatan çalışır, dolar kazanır!
Dün sabah dolar 3.80’i geçti.  Doları düşürmek için önlem olarak; repo pazarında fonlama kotasyonu kaldırıldı ve faiz artırıldı. İç ve dış hainler yine bayram yaptı!

27 Altın Adam Aranıyor (7)

Galiba unuttular!


Oylama haftası rüzgar gibi geçti. 27 altın adam çıkmadı. Basın “fire” diye yazıyor ben “hayır” oyu atanlara “altın adam” diyorum. Altın adamlar 10 civarında kaldı, Cumhurbaşkanı’nın partili olması da kabul edildi. Cumhurbaşkanı partili ve genel başkan olacağı için seçimlerde kimlerin milletvekili seçileceğini de belirleyecek. AKP’liler garanti altında peki MHP’liler ne olacak? MHP de Cumhurbaşkanı’nın partisi, CHP’de Cumhurbaşkanı’nın partisi, HDP’de Cumhurbaşkanı’nın partisi sayılsaydı; “muhalefetin Meclis’te aykırı çıkışlarla yıkıcı muhalefet yaparak ülke istikrarını bozma tehlikesi” önlenmiş olurdu. (!) Galiba unuttular. MHP’nin Genel Başkanı da Cumhurbaşkanı olsa; MHP seçim listelerini de Cumhurbaşkanı hazırlasa böylece muhtemel istikrarsızlığın kökü kazınsa kötü mü olur! 27 altın adam aranıyor.