Sevgili okuyucularım,
Yazıma, yakın dostum Mesut Yar’ın yeni programından bahsederek başlamak istiyorum. Türk televizyonlarının en tecrübeli isimleri arasında yer alan Mesut, bugün yeni programı ‘Mesut Yar Sunar’a start verdi. Her cumartesi-pazar Star TV ekranında 08.00-10.00 arasında program yapacak Mesut Yar, zengin içerikli programına sıcak ve sempatik sunumuyla keyif katacak. Kendisinin esprili sunumuyla, izleyicinin yüzündeki tebessümü çoğaltacağına ve hafta sonu ekranına yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Çünkü güler yüzlü sunucu, işlediği konulara esprili yaklaşımlarıyla bugüne dek hep izleyicinin gönlünde taht kurdu. Hayatını sevmek ve sevilmekten yana şekillendiren, bu duygunun önemini bilerek hareket eden sevgili dostum Mesut Yar’a başarı dileklerimi iletiyorum.

Reyting karnesi

Şimdi de rotamızı ocak ayının kanallar arasındaki reyting karnesine çeviriyoruz. Son yılların başarılı kanalı Star TV, kasım ve aralık aylarını birinci bitirmişti. 2017’nin ilk ayında ‘Survivor’lı TV8 ile başa baş gelip zirvenin ortağı oldu ve AB grubunda ilk iki sıradaki yerini aldı. Ekonomik dengelerin genelde mimarı olan bayanlar ocak ayında ekranda en fazla aynı puanda gözüken ATV ve Star’ı izlediler. Bayanların prime time yani 20 + yarısında ATV 10.24 izlenme payı alırken, Star TV ise 10.15 izlenme payı aldı. İki kanal arasında ne kadar büyük bir reyting mücadelesinin olduğunu bu verilerden de görebiliyoruz. Zirve ortakları TV8, Star TV ve ATV’nin bu mücadelesinin sezon sonuna kadar süreceğini düşünüyorum. ATV’nin tüm gün birincilikleri de gerçekten çok önemli. 2017 Ocak karnesinde Beyaz TV’nin de prime time ortalamasında ciddi bir atağını görüyorum. Kanal, prime time erkek izleyiciyi de yanına alarak (AB grubunda) izlenme oranında 1.7’lere kadar ulaştı. Kuşkusuz, ‘Beyaz Futbol’ programının bu başarıda önemi çok büyük.

Acil şifalar

‘Survivor’ geçen yıllarda olduğu gibi iyi reyting almayı yine sürdürüyor. Yarışmalarda kuvvete dayanan mücadelelerde gönüllülerin ünlülere kurduğu üstünlük izleyicinin gözüne çarpan detaylardan Kökeni Eskişehir’in Mahmudiye ilçesine bağlı olan Almanya doğumlu, Samsunspor’da yıldızı parlayan dünyaca ünlü eski Beşiktaşlı futbolcu İlhan Mansız, ada şartlarına uyum sağlayamadı ve rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Eski ünlü futbolcuya acil şifalar diliyorum. Star TV ile anlaşan ülkemizin yıldızı usta oyuncusu ve programcısı Hülya Avşar’ın ilk konuğu ise Acun Ilıcalı olacak. Hülya çok çalışkan ve disiplinli bir star; ayrıca ülkemizin yıllarca en çok konuşulan ismi. Yüzlerce başarı ödülüne sahip büyük bir sanatçı. Birlikte çalıştığım, çok sevdiğim dostum Hülya’ya yeni projesinde başarılar diliyorum...