İstanbul 13’üncü ve 26’ncı Ağır Ceza Mahkemeleri, kapatılan Zaman Gazetesi eski yazarı Şahin Alpay ile gazeteci yazar Mehmet Altan hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının ardından yapılan tahliye talepleri reddetti.

[old_news_related_template title="Son Dakika... FETÖ sanığı gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tahliye talepleri reddedildi" desc="Kapatılan Zaman Gazetesi eski yazarı Şahin Alpay ve gazeteci Mehmet Altan hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının ardından yapılan tahliye talepleri reddedildi. Anayasa Mahkemesi kararının ardından Alpay ve Altan’ın avukatlarının tahliyeye ilişkin dilekçelerini değerlendiren İstanbul 13’üncü ve 26’ncı Ağır Ceza Mahkemeleri heyetleri iki sanık hakkında da tutukluluğa devam kararı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/basliksiz-2-23.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-feto-sanigi-gazeteci-sahin-alpayin-tahliye-talebi-reddedildi-2170062/"]

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu karara tepki gösterdi. Erdoğdu, Twitter hesabından AYM üyelerine seslendi.

Şöyle yazdı: "Yarın bir OHAL KHK’sı ile AYM kapatılır, Üyeleri ihraç edilir ve hatta tutuklanırsa şimdiye kadar yayınlanan OHAL KHK’larının içeriğine bakmayarak memleketi ateşe atan AYM Üyeleri ne yapacak acaba??? Bu Anayasa’ya aykırı mı olur??? Olsun... AYM içeriğe bakmıyor zaten.."

basliksiz-3