E-Devlet üzerinde açılan alt üst soy bilgisi sorgulama ekranının ardından MSB şehit sorgulama hizmetini vatandaşlara sundu. Yoğunluk sebebi ile sıkıntılar yaşanan şehit sorgulama sayfası düzeltilmişti. Daha sorgulama yapılan sayfaya girmek isteyenler anasayfaya yönlendiriliyor. MSB şehit sorgulama sayfasının kapanıp kapanmadığı hakkında açıklama yapmadı. İşte şehit sorgulama sayfası...

ŞEHİT SORGULAMA YAPMA ADIMLARI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008’de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı'nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşıdı. MSB şehit sorgulama işlemi için ilk olarak kişinin Adı, Baba Adı ve Doğum Yılı'nın doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Daha sonrasında sorgulama butonuyla birlikte sistem çalışıyor ve eğer sorgulanan kişi herhangi bir savaşta şehit düştüyse, bu bilgi ekranda görüntüleniyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ŞEHİT SORGULAMA SİSTEMİ

 

sehit-sorgulama

ŞEHİT SORGULAMADA HANGİ SAVAŞLAR YER ALIYOR?

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan ‘Şehit Listesi'ne giriyor.

Sistemde;
1853 Kırım Savaşı,
1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı,
1897 Osmanlı-Yunan Savaşı,
1911 Trablusgarp savaşı,
1912-1913 Balkan Savaşı,
1914-1918 Birinci Dünya Savaşı,
1919-1922 İstiklal Savaşı,
1950-1953 Kore Savaşı ve
1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.