Toplaması bir hayli zahmetli olan arı sütünün içeriğinde A,C,D ve E vitaminleri yer alıyor. Hücre yenileyici özelliği olan arı sütü zeka gelişimine de katkı sağlıyor.

Genç bal arılarının salgı bezleri yardımıyla ürettikleri arı sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Boza kıvamındaki bu sütün sağlık açısından faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.
ari-sutu-2
Arı sütü, kemik gelişimine, hücre yenilenmesine, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı oluyor.

ari-sutu
Arıcılık üzerine çalışan Hüseyin Ekimler; "Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, insanların dinç kalmasını sağlarken zekalarını da artırır. Ayrıca erkek ve kadınlarda ortaya çıkabilen cinsel sorunlarda, üreme problemlerinin çözümünde faydalı olduğu gözlemlenmiştir" diyor. "Petek üzerinden ağaçtan yapılmış çubuk ve kaşıkların yardımıyla miligram miktarlarında tek tek toplanarak kaplara doldurulur.
ari-sutu-2-iha
"Toplama işleminden sonra derhal derin dondurucular konur çünkü arı sütü açıkta durmaz, bozulur. Arı sütünü toplama işi sabırlı bir iştir. Günü birlik toplanıp muhafaza edilir. Altından daha kıymetli ve değerlidir. Fiyatı 2-3 bin lira arasında değişir. Çünkü toplaması ve koruması zordur. dedi.