Ay'a giden ilk insanlı uçuştan bu yana ilk kez bu büyüklükte ve güçte bir roket uzaya gönderildi.

[old_news_related_template title="Elon Musk şimdi de uzaya Tesla gönderiyor!" desc="Uydu taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bugüne kadar en büyük projelerinden birini yarın gerçekleştirecek: Uzaya otomobil taşımak. SpaceX'in tasarıladığı Falcon Heavy Jumbo Roketi, Musk'ın kasımda tanıttığı otomobili Tesla Roadster'ı uzaya taşımakta başarılı olursa, faaliyetteki en güçlü roket unvanına da hak kazanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/musk-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/elon-musk-simdi-de-uzaya-tesla-gonderiyor-2205585/"]

SpaceX, Falcon Heavy'nin fırlatılışını canlı yayınlandı.

SpaceX şirketinin ürettiği Falcon Heavy isimli roket, ayrıca Musk'ın Tesla spor arabasını da uzaya taşıdı. Kırmızı spor arabanın sürücü koltuğuna astronot giysileri giyen cansız bir manken oturuyor.

Musk, spor arabanın Mars'ın yörüngesine yerleştirileceğini, aracın müzik setinde ise David Bowie'nin Space Oddity şarkısının çalacağını söyledi.



Flight profile #FalconHeavy #SpaceX


Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()






Elon Musk gazetecilere açıklamasında "Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Yörüngede bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.



Camera views from inside the payload fairing #FalconHeavy


Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()