Reklamsız Sözcü

Adana’nın sınırı Ege sularına dayandı

Lezzet Atlası'nın yazarı Fevziye Sürmeli, Adana'nın özleten lezzetlerini yazdı
08:292 Haziran 2016
Adana’nın sınırı Ege sularına dayandı
Lezzet Atlası'nın yazarı Fevziye Sürmeli, Adana'nın özleten lezzetlerini yazdı

Soğuk soğuk aşlama (Adana'lıdan başka kim bilir ki).
Adana; tabla kebapçılar, portakal çiçeği, şalgam, bici bici.
Özlediğim diyar ADANA.
Yolları taştan Adana.
Severim taşını toprağını özünü Adana.
Yeşilçam filmlerindeki pamuk ağaları, zenginlik, mertlik, delikanlılık, ufka kadar tarla tapan, pavyon.

Kebap. Gerisi teferruat...

O pavyonlara giden erlerini tabancayla kovalayan delikanlı Adana kadınları.
Bir de damak tadı. Kebap. Gerisi teferruat…

İstanbul'da her köşe başında açılan “Adana Kebapçılarının” hepsini tek tek gezip, sen bana küfür mü ediyorsun diye masa terk ettiğim doğrudur. Neden diye sorduklarında ise;
Kebabın yanına konan pilavın ADANA'ya ADANA'lıya küfür etmek olduğunu söylediğim de doğrudur.

Bir Adana'lı ve Adana sevdalısı için en önemli olaylardan ilki ise, gurbette yediği kebapta o şekerli tadı alıp, ruhta damakta Adana'ya ulaşmaktır.
Uzatmayalım, İstanbul kazanında ticarileşen, moda olan yemek sektörü, size asla gerçek tatları sunmaz. Paranızı alır, keyfinizi kaçırır ve evinize kös kös yollarlar.
Adana İl Sınırı ise; lezzet sınırlarını zorlar desem yeridir.

Benim Adana İl Sınırı ile tanışıklığım kulaktan kulağa olmadı.

Benim Adana İl Sınırı ile tanışıklığım kulaktan kulağa olmadı. Sinsice gidip, her mezeden, ve kebaptan yeyip onayladıktan sonra, Nazlı Mengi ile yaptığımız keyifli sohbet de Adana İl Sınırı'nda olunca tatlardan, lezzetten, hizmetten, saygıdan, temizlikten, misafirperverlikten on üzerinden yüz emin olundu.

Lokman Hekim ölümsüzlük otunu Adana Misis'te aramaya çıktığında Rüzgar Tanrısı Boreas ve Tanrıçası Alkyone, kazan kaldırmış ve ölümsüzlük otunu umutla bekleyen insanları, Lokman Hekim ölümsüzlük otuyla çıka geldiğinde büyük bir fırtına ile bu otu yok ederek hayal kırıklığına uğratmıştır. İşte o günden bugüne, Adana'lı kebabın yanında ölümsüzlük otunu bulmak için hep ot yer, yeşillik yer.

ALAÇATI'daki misafirlerine ADANA zarafetini Ege sınırına dayanıp göstermek için hazırlandı.

Hemşehrim Adnan Çam da ot ve yeşillik diyarı Alaçatı'da, lezzeti, güler yüzü, harika hizmeti arayanlara ölümsüzlük otunu ADANA İL SINIRI ile, ateşte kebabın nefis yağ damlama cızırtıları eşliğinde ALAÇATI'daki misafirlerine ADANA zarafetini Ege sınırına dayanıp göstermek için hazırlandı.

Adana İl Sınırı, Ege sınırına dayanmıştır. Kim tutar Adnan Çam'ı ve Adana İl Sınırı'nı!!!
Alaçatı'ya yolu düşenin, evine mutlu döneceği mekan Adana İl Sınırı'dır.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet