Etli ekmek Malzemeler: - 500 gr yarım yağlı kıyma - 4-5 adet sivri biber - 4 adet domates - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarmısak - 1 çay bardağı su - Tuz, Karabiber, pulbiber, kırmızı biber, kimyon Hamuru için: - 3 bardak un - Yeterli miktarda su ve tuz Ya­pı­lı­şı: Öncelikle hamuru yoğurmak için geniş bir kaseye unu alın tuzunu ilave edin karıştırın ortasını havuz yapıp suyu yavaşça döküp parmak uçlarınız ile yoğurmaya başlayın ve hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak şekilde yoğurmaya devam edin ve hamurun üzerine temiz nemli bir bez örtüp dinlendirin. Etli ekmeğin içini hazırlayama geldi sıra etinizi kaseye alın ve domateslerin kabuklarını soyun rondoya atın ya da rendeleyin biberlerinde çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın ya da rondada doğrayın soğanı sarmısakları soyup içine doğrayın hepsini kıymanın içine koyun. Tuzunu, kırmızı biberini, kimyon ve karabiberini ekleyin suyunu da döküp yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeyin iyice yoğurduğunuzdan emin olduktan sonra hamurdan bezeler yapın ve lahmacun hamuru kalınlığında yani 2 milim kalınlığında açın ve etli ekmek harcını içine yayıp fırın tepsinize koyun. Tepsinin alabildiği kadar doldurun ve sıcak olan fırında 7-8 dakika pişirin ve sıcak olarak yanında salata yeşillikler ile servis yapın. Bu tarif 4-5 kişilik olup hazırlama süresi 1 saat sürer.