Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Krep nasıl yapılır? İşte pratik krep tarifi ve malzemeleri…
Krep nasıl yapılır? İşte pratik krep tarifi ve malzemeleri…
Kalvaltının vazgeçilmezlerinden olan krep nasıl yapılır? Yöreye göre akıtma, cızlama ya da cızlak olarak da adlandırılan krep kahvaltılarda tercih edilen lezzetli bir hamur işi olarak biliniyor. Haberimizden en kolay ve pratik krep tarifini öğrenebilirsiniz. İşte malzemeleri...
Gurme 12 Ocak 2018 - 20:36

Krep hazırlanışı çok kolay bir hamurişidir. Hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerin yanına yakışan krepin tarifini ve püf noktasını sizler için derledik. Tatlı ve tuzlu olarak servis edilbilen krep tarifinin püf noktaları nelerdir? Krep nasıl yapılır? İşte krep tarifi ve malzemeleri…

KREP MALZEMELERİ

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için margarin veya sıvı yağ

KREP TARİFİ

Kahvaltılık krep hazırlamak un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.

Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın.

Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

Son güncelleme: 10:38 - 14.01.2018
Gurme 12 Ocak 2018 - 20:36