Şeker pancarlı 3 lezzetli tarif
En sağlıklı besin kaynaklarından biri olarak seçilen şeker pancarı ile yapabileceğiniz 3 lezzetli tarif
Şeker pancarının, Time Dergisi'nin seçtiği en sağlıklı 50 besin listesine girdiğini biliyor musunuz? Kanserden kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi gelen şeker pancarı ile lezzetli yemekler hazırlayarak siz de sağlığınızı koruyabilirsiniz.
İşte zeytinyağlısından tatlısına şeker pancarı ile yapabileceğiniz lezzetler:
KREMALI PANCARLI PATATES
Malzemeler:
1 adet büyük patates
1 adet ufak şeker pancarı
2 su bardağı krema
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
5-6 adet taze fesleğen
2 dal taze biberiye
3 dal taze kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Pancarları soyun ve 10 dakika haşlayın. Patatesler ile birlikte parmak dilimi şeklinde doğrayınız. Zeytinyağı, krema, biberiye, ince doğranmış fesleğen ve taze kekik ile iyice harmanlayınız. Malzemelerinizi alabilecek uygun bir kaba bir pancar bir patates olacak şekilde yerleştirin. 170 C ısıtılmış fırında üzerine folyo örterek yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz beyaz peynir ve 1 yemek kaşığı ufak ufak doğranmış tereyağını kotun ve 5 dakika daha pişirin. Servise hazırlayabilirsiniz.
ZEYTİNYAĞLI ŞEKER PANCARI
Malzemeler
400 gr şeker pancarı
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı portakal suyu
4 su bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı ve havucu küpler halinde doğrayın. Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma havuçları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Son olarak bezelyeleri, portakal suyu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar 1 saat kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
ŞEKER PANCARI TATLISI ( KOCABAŞ, HÖNGÜL )
Malzemeler:
Şeker pancarı
1 – 2 avuç şeker
Su
Yapılışı:
Patates gibi toprakta yetişmesinden kaynaklı biraz çamurlu olabilir o yüzden şeker pancarını güzelce yıkayın. Yıkadığınız pancarı düdüklüye koyun. Üzerine 1 – 2 avuç şeker serpin. Pancarın yarısına kadar su doldurun ve düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Pişen pancarı büyük bir tabağa alın ve pancar soğumadan soyun. Soğudukça soyulması zorlaşıyor. Soyduğunuz pancarı güzelce dilimleyerek servise hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun…