Bal, bozulmayan tek maddedir. Işık ve ısıya maruz kalmayan bal binlerce yıl sonra bile tüketilebilir. Mısır'da birçok tapınak içinden çıkan balın hala yenilebildiği görülmüştür. pratik-bilgi-8 Herhangi bir hamur işi yapacağınız zaman, yumurtanızın bittiğini fark ettiğinizde, yumurta yerine muz kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? 1 adet yumurta, yarım muza eşittir. pratik-bilgi-3 Soğan doğrarken ağlamak istemiyorsanız, doğramaya başlamadan önce soğanları 15 dakika buzlukta bekletin. pratik-bilgi-10 Dolmalık biber alırken, biberin altına bakın. 3 yumru görürseniz, erkek biber demektir. 4 yumru görürseniz, dişi biber demektir. Dişi biberler daha tatlıdır ve onları taze iken kullanmak daha iyidir. Erkek biberler daha serttir ve daha lezzetlilerdir. Dolayısıyla farklı yemekler için kullanımı daha uygundur. pratik-bilgi-2 İçindeki madde bozulduğu için bir gaz açığa çıkar ve bu gaz da yumurtayı su üstüne çıkarır. Yani batmayan yumurta bozuktur. pratik-bilgi-5 Biberin çok acı olduğunu rengine bakarak değil boyutuna bakarak anlayabilirsiniz. Küçük biber her zaman daha çok acıdır. pratik-bilgi-9 Avokado çok hızlı bir şekilde kararır ve üzerinde bakteri ürer. Buna izin vermeden tüketmelisiniz. Ayrıca Avokado kuşlar için zehirlidir. pratik-bilgi-4 Cep telefonu kameralarınızı silgi ile silerek fotoğraflarınızı daha netleştirebilirsiniz. pratik-bilgi-1 Tenceredeki yemeğin taşmamasını istiyorsanız üzerine tahta bir kaşık bırakın. Asla taşmayacaktır. pratik-bilgi-6