Reklamsız Sözcü

Hem 4 kilo verin hem kalbinizi koruyun

Yaza fit girmek ve aynı zamanda kalbini korumak isteyenler için bir aylık diyet listesi...
08:0829 Nisan 2016
Hem 4 kilo verin hem kalbinizi koruyun
Yaza fit girmek ve aynı zamanda kalbini korumak isteyenler için bir aylık diyet listesi...

Günümüzde hastalıklardan ölümlerin yüzde 60’ını oluşturan kalp hastalıkları, her yaştan insanın sağlığını tehdit ediyor.  Uzmanlar kalp sağlığında, hem egzersizin hem psikolojik sağlığın hem de diyetin önemini vurguluyor. Peki kalp sağlığınızı korurken ayda 4 kilo vermek ister misiniz?

kilo-veme

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Ece Günay Akkuş, sağlıklı beslenmeye sizi adım adım yaklaştıracak tüyolar verdi ve kalbinizi koruyarak yaza fit girmenizi sağlayacak bir diyet listesi hazırladı. Akkuş, öncelikle sağlıklı beslenmenin 7 altın kuralını sıraladı: 

1-Doymuş yağ içeren yiyecekleri beslenmenizde sınırlı miktarda tüketmeye özen gösterin.

2-Lif içeriği yüksek, posalı beslenme sindirim sisteminizin çalışmasına ve daha kolay kilo vermenize yardımcı olacağını unutmayın.

3-Kalp sağlığı için mutlaka temiz havada haftada en az 3 defa 45 dk yürüyüş yapın.
4-Hamur işi tatlılar, şekerli yiyecekler , kızartmalardan uzak durun.
5-Antioksidant içeren sebze ve meyveleri beslenmenizde mutlaka tüketin. Hem kolay kilo vermenizi hem de kalp sağlığınızı koruyucu etkileri bulunmaktadır.

balık

6-İşin sırrı: Haftada en az 2 defa balığı sofranızdan eksik etmeyin! 7-Ara öğünlerde hem tokluk mekanizmasını çalıştırdığı hem de kalp sağlığını koruduğu için ceviz, badem, fındık gibi omega3 içeriği yüksek besinleri beslenmenizde kontrollü olarak tüketin. Ayda 4 kilo verdiren diyetle hem kilo verin hem de kalbinizi koruyun:

1. GÜN KAHVALTI : 1 dilim keçi peyniri ( 30 gr ) 1 çorba kaşığı zeytinyağ – 1 çay kaşığı çörekotu karışımı Roka- Maydanoz -biber 1 dilim tam buğday ekmeği ( 25 gr ) ARA : 1 tatlı kaşığı balın içine ( – 1/2 çay kaşığı zerdeçal- ½ çay kaşığı zencefil – ½ çay kaşığı tarçın ) ( macun kıvamında tüketilicek ) ÖĞLE : Izgara balık Kinoalı  salata ( 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağlı ) ( yarım demet roka, birakç yaprak marul, birkaç yaprak fesleğen, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 4 çorba kaşığı kinoa, 3 cherry domates, zeytinyağ-sirke-limon )

yemek

ARA : Fırında elma dilimleri ( tarçın serpilip servis edilir ) + 2 tam ceviz AKŞAM : 1 kase domatesli, maydanzolu, şehriye  çorba 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı kereviz yemeği ( portakal suyuyla yapılmış ) 120 ml ev yapımı yoğurt ARA : 1 fincan yaban mersini çayı 2.GÜN KAHVALTI : 2 yumurtadan bol sebzeli menemen 1 dilim çavdar ekmeği ( 25 gr ) ARA : 3 adet kuru erik + 7 badem

badem

ÖĞLE: Yeşil mercimek salatası ( 4-5 çorba kaşığı haşlanmış mercimek, 1 çorba kaşığı nar tanesi , domates, taze soğan, maydanoz, nane, zeytinyağ , limon ) 1 su bardağı ayran ARA : 120 ml ev yapımı yoğurt 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi 6-7 adet taze böğürtlen AKŞAM : Fırında sebzeli tavuk butları ( 2 adet ) derisiz 3 yemek kaşığı bulgur pilavı ½ Avakadolu yeşil salata ( az zeytinyağlı ) ARA : 1 fincan yasemin çayı

3 GÜN   KAHVALTI : 1 adet haşlanmış yumurta 1 dilim lor peyniri ( 30 gr ) Cherry domates – salatalık – roka 5 adet tuzsuz zeytin 1 dilim kepekli ekmek ( 25 gr ) ARA : 2 tam ceviz +  (  Zencefil – karanfil – ıhlamur çayı )

ıhlamur

ÖĞLE : 1 kase kuşkonmaz çorbası Izgara kuzu bonfile ( 90 gr ) dilimlenmiş yeşil turp ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağ – limonlu ) ARA : 1 orta boy portakal AKŞAM : 5 yemek kaşığı zy. Bulgurlu, dereotlu kabak yemeği 120 ml ev yapımı sarımsaklı – naneli yoğurt ARA : 100 ml kefir – 1 dilim ananas KUŞKONMAZ ÇORBASI TARİFİ

kuşkonmaz

Yeni lezzetler: Kalp dostu kuşkonmaz çorbasını deneyin -1 adet kuru soğan -1-2 diş sarımsak -2 bardak tavuk suyu -450 gr ince doğranmış kuşkonmaz -1 çorba kaşığı tereyağ, zeytinyağ -3 kaşık krema -karabiber -deniz tuzu Soğanı , yağda hafif kavurun. Sarımsakları ve kuşkonmazları ilave edip hafif pişirin. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip 10-15 dk pişirin. En son tuzunu, karabiberini, kremasını ekleyin. Çorbanız servise hazır. Kuşkonmaz bağışıklığı kuvvetlendirir, metabolizmayı hızlandırır, lif içeriği yüksek olduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Aynı zamanda kalp dostu bir sebzedir. YARIN: GÖBEK ERİTEN NEFES TEKNİĞİ

Son güncelleme: 16:0929.04.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet