Ham Bal: Pastörize edilmemiş bal grayanotoksin içerdiği için baş dönmesi, halsizlik, aşırı terleme, mide bulantıcı ve kusmaya neden olabilir. olumcul-yiyecekler-2-custom Domates: Domates zararlı değil ancak domatesin yaprağı ve sapında bulunan alkali zehirler midenize zarar verebilir. olumcul-yiyecekler-3-custom Kaju: Çiğ kajuda bulunan uruşyol zehirli bir sarmaşık ve sumakla aynı etkiye sahip ve yüksek dozlarda ölümcül olabilir. olumcul-yiyecekler-4-custom Ton balığı: Ton balığı eti, balığın emdiği cıva sebebiyle tehlikeli olabilir. Bu kimyasal element vücudunuza girdiğinde ya böbreklerinizden geçecek ya da beyninize ulaşacak; ikincisi sizi delirtebilir. Bu nedenle uzmanlar çocuklara ve hamile kadınlara ton balığı yemeyi önermiyor. olumcul-yiyecekler-5-custom Patates: Domateste olduğu gibi patatesin de yapraklarında, köklerinde ve filizlerinde bulunan glikoalkaloidler fazla tüketildiğinde ölümcül olabilir. Bu kimyasallar sancılara, ishale, baş ağrısına ve hatta komaya ve ölüme neden olabilir. olumcul-yiyecekler-6-custom Meyve çekirdekleri: Elma çekirdeğinin siyanür içerdiğini biliyor muydunuz? Peki kiraz, şeftali ve kayısı çekirdeğinin zehirli olduğunu? olumcul-yiyecekler-1-custom Muskat: Halüsinojenik özelliğiyle bilinen muskatın 5 gramı krize sokabilir, 8 gramı felce neden olabilir. Bütün bir kavanozu yediğinizde ise... Söylemek bile istemiyoruz. olumcul-yiyecekler-7-custom