ÜÇ ŞEHİT YANYANA UĞURLANDI

Bingöl ve Hakkari'de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit düşen İzmirli erler Oğuz Şahin Kayabaş ve Yusuf Vural ile Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, ortak askeri törenle, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla son yolculuklarına uğurlandı.

İzmir'de ilk kez üç şehit için aynı anda tören düzenlendi. Gaziemir İlçesi'ndeki Gülhane Camisi'ndeki ortak törene, üç şehidin acılı aileleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Nesrin Ulema, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, üst rütbeli askerler ile resmi ve sivil erkan katıldı.

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ - VİDEO

İZMİR'DE ŞEHİTLERİ ONBİNLER UĞURLADI - VİDEO

ANALARIN KAYMAKAM İSYANI - VİDEO

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI - FOTO GALERİ

Tören öncesi çevresi trafiğe kapatılan ve yoğun güvenlik önlemi alınan caminin avlusuna sadece protokol üyeleri, şehit aileleri, askerler ve polisler alındı. Caminin hemen ön tarafından boş arazide ise binlerce vatandaş, şehitlere son görevlerini yerine getirdi. Çevresindeki binalar, Türk bayraklarıyla donatılan caminin avlusunda Vural ile Kayabaş'ın cenazeleri yan yana, diğer şehit Çiftçi'nin cenazesi ise ayrı şekilde musalla taşına konuldu.

ACI VE FERYATLAR BİRBİRİNE KARIŞTI

Evlatlarına son görevlerini yerine getiren şehit ailelerinin feryatları ve yaşadıkları acı, cami avlusunda birbirine karıştı. Şehit aileleri Türk bayraklarına sarılı cenazelerine kapanarak uzun süre ağladı. Çukurca'daki mayınlı saldırıda şehit düşen, cenazesi 5 gün süren aramaların ardından Zap Suyu'nda bulunan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin annesi Döndü Çiftçi, “Sürmelim. Canım aşkım oğlum. Güle güle kuzum, yolun açık olsun. Güle güle git komutanım. Gül kokuyorsun. Hakkım sana helal olsun komutanım. Ağlamayacağım. Peygamberlerin yanına gidiyor oğlum. Selam söyle peygamberlere. Şehidime hakkım helal olsun. Kızımı da alın askere” dedi.

'ANNE DAHA GÖTÜRMESİNLER'

Baba Satılmış Çiftçi ise, “10 tane çocuğum olsa yine vatan için gönderirim” diye konuştu. Abla Satı Çiftçi ise, “Kardeşim şehit oldu. Benim başka kardeşim yok. Onun yerini ben alacağım. Ben de şehit olacağım” diye haykırdı. Şehidin, Fransa'dan gelen amcası Halil Çiftçi ise, yeğeninin tabutu başında nöbet tutan askerin gözyaşlarını sildi. Şehit Çiftçi'nin yaşı küçük yeğenleri ise, “Böyle mi olacaktı” diye ağladı. Şehidin nişanlısı Yasemin Vatanseven de, tabutu defalarca öperek, “Gitme aşkım. Gitme. Anne daha götürmesinler” dedi.

EGE ORDU KOMUTANI ŞEHİT YAKINININ ELİNİ ÖPTÜ

Bir haftalık izni sonrası vatani görevini yaptığı Van'ın Çaldıran İlçesi'ne giderken, Bingöl-Muş karayolunda teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan er Yusuf Vural'ın babası İsmet ve kız kardeşi Sevgi Vural da tabuta kapanıp ağladı. Vural ailesine taziyede bulunan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, anneanne Sevgi Çelik'in elini öptü.

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ - VİDEO


İZMİR'DE ŞEHİTLERİ ONBİNLER UĞURLADI - VİDEO

ANALARIN KAYMAKAM İSYANI - VİDEO

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI - FOTO GALERİ

ASKERLER DİZ ÇÖKTÜ

Daha önce de bir çatışmada gözünden yaralanan ve gaziyken tezkere almasına 5 ay kala şehit olan ve sivil yaşamında çiçekçilik yapan er Oğuz Şahin Kayabaş'ın ailesini ise, önlerinde diz çöken rütbeli askerler sakinleştirdi. Baba Ramazan ve anne Nebiye Kayabaş oğullarının ardından gözyaşı döktü.

BİRLİKTE UĞURLANIP YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk ve 7 imamın katılımıyla, Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazında şehit aileleri, en önde saf tuttu. Namaz sonrası saygı yürüyüşünde iki top arabası kullanıldı. Vural ile Kayabaş'ın cenazeleri aynı, Çiftçi'nin cenazesi ise diğer top arabasına kondu. Yürüyüş sırasında şehit Vural'ın yakınları fotoğraflarını gururla havaya kaldırdı. Şehit Kayabaş'ın annesi Nebiye Kayabaş, fenalaşınca kortejden çıkarıldı. Dev Türk bayraklarının açıldığı kortejden, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Hükümet istifa', 'Şehidim hakkını helal et bize', 'Yusuflar ölmez, vatan bölünmez' sloganları yükseldi. Gözyaşlarının sel olduğu yürüyüşün ardından cenaze araçlarına konulan naaşlara, yakınları uzun süre kapandı. Vural'ın yakınları, cenazenin peşinden uzun süre koşup ayrılamadı. Gazilerin de selamladığı, caminin çevresinde çok sayıda ambulansın bekletildiği törende, tekbirler getirilip alkış tutuldu. Selamlama sırasında ise şehit Uzman Çavuş Çiftçi'nin babası Satılmış Çiftçi ve diğer şehitlerin yakınları, hem asker selamı verdi, hem öpücükle hem de el sallayarak evlatlarını uğurladı.

Kenti hüzne boğan üç şehit asker, tören sonrası Kadifekale Hava Şehitliği'nde yan yana toprağa verildi.

ERZİNCAN'DA TERÖRE LANET

Bingöl'de’de askeri konvoya yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan Erzincanlı piyade çavuş 23 yaşındaki Ahmet Aytekin, 5 bin kişinin katıldığı törenle memleketinde toprağa verildi.

Şehit Ahmet Aytekin için Erzincan Tercan İlçesine Bağlı Kargın Beldesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkana AKP'li Yüksel Çakır. 3’ncü Ordu Hareket Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, AKP'li Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Çevre ilçe belde ve belediye başkanları ile Kaymakamlar katıldı.

Seyfettin Efendi Camii’nde kılınan cuma namazının ardından Kargın Belediyesi önünde şehit Ahmet Aytekin’in cenaze namazı kılındı. Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen’in kıldırdığı namazın ardından helallik istedi ve şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyledi. Şehidin babası Ali Aytekin sakin görünmeye çalışırken ağabeyi Kenan Aytekin göz yaşlarına hakim olamadı. Namazın ardından silah arkadaşlarının omzuna alınan şehit Ahmet Aytekin top arabasına konularak götürüldü. Şehidin arkasından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen binlerce kişi ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı.

KIZKARDEŞİNDEN AĞABEYİNE ASKER SELAMI

Şehit Ahmet Aytekin top arabasında götürülürken ağabeyi Kenan Aytekin ayakta durmakta güçlük çekerek kardeşinin fotoğrafına son kez baktı. Küçük kız kardeşi Ayşe Aytekin ise gözyaşları içerisinde ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak asker selamı verdi. Daha sonra her iki kardeş birbirine sarılarak ellerinde Türk Bayrağı ve kardeşlerinin fotoğrafı ile yürüdü.

Cenaze aracına konulan Şehit Ahmet Aytekin Kargın Belde mezarlığında beldenin ilk şehit olarak gözyaşları içinde toprağa verildi.

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ - VİDEO

İZMİR'DE ŞEHİTLERİ ONBİNLER UĞURLADI - VİDEO

ANALARIN KAYMAKAM İSYANI - VİDEO

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI - FOTO GALERİ

'ŞOV İSTEMİYORUZ'

Hakkari-Çukurca karayolunda, mayınlı saldırıda şehit düşen Onbaşı Erhan Bulut'un ailesinin yaşadığı Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'ndeki evin önünde yakınları ve çok sayıda vatandaş, yağmura rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren cenazenin gelmesini bekledi.

Evin önünde bekleyen bazı vatandaşları, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir sakinleştirmeye çalıştı. Bazı vatandaşların slogan atarak, alkış tutması üzerine şehit yakınları, ''Şov istemiyoruz'' diyerek tepki gösterdi.

Bu arada şehit Onbaşı Erhan Bulut'un babası Cevdet Bulut, oğlunun yaka fotoğrafını yüzüne sürerek ağladı.

Şehit Erhan Bulut'un cenazesini taşıyan araç, helallik alınmasının ardından cenaze töreninin yapılacağı Ataköy 5. Kısım Camisi'ne hareket etti. Bu sırada şehidin kardeşi Emrah Bulut, önüne geçtiği cenaze aracına ellerini koyarak, aracın gitmesini engellemeye çalıştı.

Camide düzenlenen törende Bulut'un yakınları, tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Baba Cevdet Bulut, ''Erhan'ım beni duymuyor musun yavrum '' ve ağabeyi Emrah Bulut da ''Beni bırakın, onu eve götüreceğim'' diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Şehit Bulut'un cenazesi, daha sonra askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Bulut'un cenazesi, top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı.

Şehit Bulut'un cenazesi, saygı geçişinin ardından askeri cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

MANİSA'DA ACI

Hakkari-Çukurca karayolunda, askeri birliğin geçişi sırasında düzenlenen mayınlı terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Hikmet Güler, Manisa'nın Demirci ilçesinde toprağa verildi. Cenaze namazından sonra askerlerin bir süre taşıdığı Hikmet Güler'in naaşı, Demirci ilçesine bağlı Yumuklar Köyü'nde toprağa verildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Muş'un Hasköy ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın (37) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Adana'dan Tehçi köyündeki baba evine getirilen şehidin cenazesi, burada yakınlarından ''helallik'' alınmasının ardından Tehçi Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehidin eşi Zübeyde ve annesi Cennet Çapar ile bazı yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Zübeyde Çapar, eşinin tabutuna sarılarak ''Hakkını helal et'' dedi.

Şehidin ağabeyi Emekli Uzman Çavuş İbrahim Çapar ise ''Ordu sağ olsun. Ağam benim yapamadığımı sen yaptın. Bayrağına kurbanım kardeşim'' diyerek duygularını dile getirdi.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da, şehidin oğlu Ali Deniz (13) ile şehidin babası Ali Çapar ve kardeşlerine baş sağlığı diledi.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığına defnedildi.

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ - VİDEO

İZMİR'DE ŞEHİTLERİ ONBİNLER UĞURLADI - VİDEO

ANALARIN KAYMAKAM İSYANI - VİDEO

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI - FOTO GALERİ

KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

Er Kayhan Kahraman, memleketi Van'ın Gürpınar İlçesi Tutmaç Köyü'nde gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Köye Türk Bayrakları asılırken, şehidin 19 yaşındaki kuzeni ise asker elbisesi giyerek törene katıldı.

Nişanlanmak için Van'a gelirken, Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan er 23 yaşındaki Kayhan Kahraman'ın cenazesi, sabah saatlerinede abulansla merkeze 75 kilometre uzaklıkta bulunan Gürpınar'ın Tutmaç Köyü'e getirildi. Türk Bayraklarının asıldığı ve yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı meydana, cenazenin getirilmesi ile birlikte gözyaşları adeta sele dönüştü. Annesi, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılıp Kürtçe ağıtlar yakarken, 19 yaşındaki kuzeni İskender Kahraman ise asker elbisesi giyerek cenaze törenine katıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk helikopterle gelirken, törene ayrıca Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ile köylülerin tamamı katıldı. Şehit Er Kahraman'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu köy mednanına getirildikten sonra Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze, köyün hemen yanında bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

KADIN ASTSUBAY DA AĞLADI

Ayakta durmakta zorlanan Şehidin annesi Kadriye Kahraman'ı ise kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Kadın astsubayın da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Bu arada şehit Erin amcasının oğlu Selahattin Kahraman'ın üzerinde 'Her zaman şehit vermeye hazırız Kahraman ailesi' yazılı bir fotoğraf taşıdı. Vali Karaloğlu, Van Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Güvenç, AKP Van Milletvekili Kayatürk ve Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, şehidin babası Mustafa Kahraman'a başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra köyden ayrıldı.

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ - VİDEO

İZMİR'DE ŞEHİTLERİ ONBİNLER UĞURLADI - VİDEO

ANALARIN KAYMAKAM İSYANI - VİDEO

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI - FOTO GALERİ