Ulusal Kanal'daki programda başkanlık sistemine dair konuşan Beyaz, siyaset dünyasında yaşanacaklarla ilgili ilginç çıkışlar yaptı. Programda hızını alamayan Beyaz, "Şimdiden söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan anayasanın kabulünü referanduma götürecek. İsterlerse yüzde 70, 80 hatta 90 ile alabilirler!" dedi.

AKP'ye karşı çıkmadıkları gerekçesiyle CHP ve MHP'ye de yüklenen Zekeriya Beyaz iktidardan kurtuluş reçetesihi de açıkladı! Çözümün seçimde değil "29 Ekim ve 10 Kasım harekatında" olduğunu savunan Beyaz, ülkenin geleceği için kendince yapılması gerekenleri sıraladı. Beyaz, hileli olduğunu düşündüğü seçim sisteminin bir an önce değişmesinin gerektiğini yine vurguladı. Beyaz, "Yeni bir birleşme, oluşma için, çocuklarımız için, bu vatanı kurtarmak için kendini feda eden insanların ortaya çıkmasına ihtiyaç vardır." dedi.

"Tayyip'in başkanlık olayı Türkiye'yi batırır, savaşa götürür" diyen Zekeriya Beyaz fetva vermeyi de ihmal etmedi: "Buna evet diyenler Allah katında en büyük cezaya çarpılırlar. O zaman da ey AKP'liler sizi ne namazınız kurtarır ne de orucunuz!"