Zekeriya Beyaz, Ulusal Kanal’daki Teoman Alili’nin sunduğu Haber Masası programına katıldı.

Beyaz, Erdoğan’ın Anıtkabir’deki 10 Kasım törenlerine katılmamasını sert sözlerle eleştirirken, seçim sisteminin de hileli olduğundan yakınarak muhalefet partilerine seslendi.

İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok zor günler geçirdiğini anlatarak, “Devletin, rejimin, milletin, iktisadi hayatın her alanda sarsıldığını görüyoruz. Her alanda bir geriye gidiyoruz, bir anormallik yaşıyoruz.  Atatürk’e karşı, Cumhuriyet’e karşı adeta savaş açılmış. Ama doğrudan değil, vurup kaçıyorlar. Ama bir taraftan da açıktan cephe almıyorlar. Bütün bunlar Türk Milletinde gizli bir reaksiyon meydana getiriyor. Bu üzüntüyle Türk milleti 29 Ekim’de 10 Kasım’da kendisini ifade etti. Yağmurun altında, gazlar sıkılarak baskı yapılmasına rağmen yüzbinler değil, milyonlar orada toplandı. Bu Türkiye’deki bu olağanüstü baskıların bir yansımasıdır. Diye konuştu.

ERDOĞAN BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR

Kılıçdarğoğlu’nun “Kentlerde tehlike sinyalleri var. İleride çatışmalar doğabilir. Hükümet bu işin farkında değil” cümlelerini de hatırlatan Beyaz, “Bu ülkede başkasının bölücülük yapmasına gerek yoktur.  Sayın Başbakan zaman zaman etnik grupların adını sayıp bölücülük yapıyor, zaman zaman mezheplerin adını sayıyor, mezhep bölücülüğü yapıyor.” Dedi.

Erdoğan’ın 10 Kasım’da Brunei Sultanı’na gidişini de Anıtkabir’de bulunmamak için yapıldığının düşünüldüğünü söyleyen Beyaz, Brunei Sultanı’nın sarayındaki şatafatın anlatılması üzerine, Erdoğan’ın da israf yaptığını söyleyerek, “Milyonlarca insanın aç sefil bir hayat yaşadığı ülkede, bir odasını düzenlemek için 300 bin lira harcıyor, bir gazetede yazana göre başbakanımızın 7 özel uçağı var. Bunlar çok fazla. Türkiye gibi fakiri fukarası bol olan bir ülkede başta devlet adamları daha tutumlu olmalıdırlar.” Dedi.

SEÇİM SİSTEMİ HİLELİ

Bu seçim sistemiyle AKP’nin isterse %80 oy alacağını söyleyen Beyaz, “Seçim sistemini düzeltmediğiniz sürece, Türkiye’de hiçbir şey düzelmez. Seçim kanunu değiştirilmeli, seçim kanunu ile kütüklerin yazımı değiştirilmeli ve oy sayımı klasik usulle yapılmalı” dedi.

İşte Beyaz’ın o sözleri:

İnternetten sayım yaptığınız takdirde, AKP hükümeti isterse %80 ile iktidara gelir. İsterse gelir ama şimdilik %50 onlara yeterli geliyor. Neden çünkü internet üzerinden sayım yapılıyor, güvenlik yok. Uluslararası güvenlik sistemi yoktur. Var desinler yoktur.

Bu seçim sistemiyle yapılan seçimler asla dürüst, meşru değildir. CHP’ye ve MHP’ye ısrarla söylüyoruz, bu seçim sistemini gündeme getiriniz. Bunu açıklığa kavuşturunuz. Bu seçim sistemi ağır şüphe altındadır.