Fransız medyası, sarı-lacivertli taraftarların ‘Karadayı’ lakabı taktığı Senegalli oyuncunun formda olduğunu ve yarın sıkıntı yaratacağından çekiniyor.

AMK'nın haberne göre, Fenerbahçe, yarın Avrupa Ligi C Grubu’nda çok kritik bir hal alan Marsilya maçı öncesi Moussa Sow’a güveniyor. 9 golle Kuyt’la birlikte takımın en golcü ismi olan, son 7 maçta 6 gol atarak sarı-lacivert kariyerinin en iyi çıkışını yakalayan Senegalli golcüye biz nasıl güveniyorsak, rakip de o kadar çekiniyor.

İstanbul’a gelmeden önce Lille forması giyen ve Fransa Ligi’nde gol kralı olan 26 yaşındaki oyuncu, Marsilya’yı da boş geçmiyordu. Kariyerinde 11 kez Marsilya’ya karşı 11’de forma giyen ve 3 gol atmayı başaran Sow, Fransa basınının da gündeminde.

Fransız medyasının ‘Karabela’ lakabı taktığı oyuncu için ‘Marsilya’nın en çekindiği isim’ deniliyor. Ne yalan söyleyelim bu konuda da fazlasıyla haklılar. Bu sezon sarı-lacivertliler takımın oynadığı 20 resmi karşılaşmanın tamamında Hasan Ali ile birlikte forma giyen Senegalli futbolcu, attığı gol sayısı kadar gollerindeki kaliteyle de nam salıyor. Röveşata gollerine iyice alışan Sow şu an için Marsilya’nın ilk gündem maddesi!

Senegalli futbolcu Fenerbahçe formasıyla çıktığı 8 Avrupa Kupası maçında 3 gol attı. Spartak Moskova, Vaslui ve AEL Limassol’a birer gol atan yıldız futbolcu, yarın da takımın en büyük silahı olacak.

Moussa Sow futbolculuk kariyerinde oynadığı 196 resmi maçta rakip fileleri 69 kez
havalandırdı. Senegalli yıldız Fransa Ligi’nde Lorient’e 7, Cean ve Rennes’e 5 gol attı.

TEK RAKİBİM İBRAHİMOVİC
UEFA tarafından her yıl efsanevi Macar futbolcu Puşkaş adına organize edilen ‘En güzel gol’ yarışmasındaki 10 aday arasına Miroslav Stoch ile birlikte adını yazdıran Moussa Sow, önümüzdeki sezon için de iddialı. Senegalli oyuncu, takım arkadaşlarına İngiltere’ye ceza alanı dışından röveşata ile gol atan İsveçli İbrahimoviç’in tek rakibi olduğunu söyledi.