Seçimlerde Avrupa Birliği karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) ise belediye meclisi üye sayısını artırdı.Nigel Farage’ın genel başkanı olduğu UKIP, eşcinsel evliliğe karşı çıkıyor ve göçmen sayısının artmasının engellenmesi için sınırlama getirilmesi gerektiğini savunuyor: “Bize hiç sormadan Avrupa ile siyasi birliğimizi onayladılar.



Yasalarımızın yüzde 75’i başka bir yerde yapılıyor ve büyük bir çoğunluğumuz ülkemizi geri istediğimizi söylüyoruz. Avrupa ile ticaret yapmak istiyoruz, Avrupa ile dost olmak istiyoruz ama Brüksel’in kurumları tarafından yönetilmek istemiyoruz.”İngiltere Başbakanı David Cameron’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin tabanından Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’ne kaymalar olduğu belirtiliyor.



Cameron, UKIP’e kayan destekçilerini geri kazanmak için çok çalışacaklarını söyledi: “Bizi destekleyen bazı kişilerin bu defa bizi neden desteklemediklerini anlıyorum. Daha da fazlasını yapmamızı, daha sıkı çalışmamızı, ilgilendikleri konuları çözmemizi, yaşam giderlerine daha fazla yardım etmemizi, ekonomiyi eski haline getirmemizi istiyorlar. Odak noktamız onlar olacak, bizim odak noktamız onlar ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor.”

UKIP'İN YÜKSELİŞİ

Bristol, Durham, Essex, Doğu Sussex, Kent, Norfolk, Surrey ve Cornwall gibi bölgelerde, 2 bin 300'den fazla belediye meclisi üyesini belirlemek için dün ülkede sandık başına gidilmişti.AB karşıtı görüşleriyle bilinen ve Nigel Farage'ın genel başkanı olduğu UKIP'in, ülkede son dönemde yapılan kamuoyu yoklamalarındaki yükselişi dikkati çekiyor. Parlamentoda milletvekili bulunmayan UKIP'in genel seçimin yapılacağı 2015 yılında İngiliz Parlamentosuna girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kendini "demokratik ve özgürlükçü" olarak tanımlayan UKIP, eşcinsel evliliğe karşı çıkıyor ve göçmen sayısının artmasının engellenmesi için sınırlama getirilmesi gerektiğini savunuyor.Bu arada, İngiliz yayın kurumunun mevcut yerel seçim sonuçlarıyla hazırladığı ulusal oy eğilimi raporuna göre, ülkede İşçi Partisine destek yüzde 29, Muhafazakar Partiye destek yüzde 25, UKIP'e destek yüzde 23, Liberal Demokrat Partiye destek ise yüzde 14.Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin ülkede son dönemde yapılan kamuoyu yoklamalarındaki yükselişi dikkati çekiyor. Parlamentoda milletvekili bulunmayan UKIP’in genel seçimlerin yapılacağı 2015 yılında İngiliz Parlamentosu’na girmesine kesin gözüyle bakılıyor.