İstanbulluları sürekli çileden çıkaran Metrobüsler artık Pakistanlıların başını ağrıtacak. Albayrak Holding'in işletmesini üstlendiği Pakistan'ın 12 milyon nüfuslu Lahor kentine kurulacak olan metrobüs projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi çizdi.

Lahor metrobüs işletmesinin açılışını, Pencap Eyaleti Başbakanı Şehbaz Şerif'in davetlisi olarak gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet, İBB Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Ömer Yıldız, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile Pakistan'ın eski başbakanlarından ve ana muhalefet partisi lideri Navaz Şerif birlikte yaptı.

İSTANBUL'DA KIYAMET PROVASI


YAZIK, İNANDILAR
Pencap Başbakanı Şerif konuşmasında, Lahor Metrobüs Projesi'nin Pakistan'da şehir içi ulaşımda bugüne kadarki yatırımlar arasında en büyük ve en moderni olduğunu söyledi.

Metrobüs projesinin halkın ulaşım seviyesini yükselteceğine işaret eden Şerif, özveri ve disiplin şuuru içinde çalışan ve projeyi Lahor kentine kazandıran Türk iş adamlarına teşekkür etti.

İSTANBUL'DA METROBÜS ÇİLESİ


BAŞKAN TOPBAŞ BİLE İSYAN ETMİŞTİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası'nın 2013 yılındaki ilk toplantısında metrobüs hattından şikayetçi olmuş, kapasiteyi aştığını ve çözüm aradıklarını söylemişti.

İNSAN KARDEŞİNE BUNU YAPAR MI?
Söz konusu metrobüs projesi, İstanbullular her kar yağışında, her hava muhalefetinde, her kazada saatlerce metrobüs çilesi çekerken, 'İBB bu eziyeti  'kardeş ülke' denilen Pakistan'a neden çektirmek ister?' sorusu akla geldi.

TOPBAŞ'IN METROBÜS ŞİKAYETİ


 

TOPBAŞ'A HELAL OLSUN




METROBÜS GELMEYİNCE YOL KESTİLER