Serdal Adalı, seçimdeki rakibi Fikret Orman’a “Transfer yapma” diyor ancak Orman çalışıyor.

Sezon öncesi transfer çalışmaları için 16 Haziran’daki kongreyi beklemek istemeyen siyah-beyazlı kulüp, genç oyuncular Kocaelisporlu Cengizhan Aydın ile Tepeciksporlu Cenk Demirel ile prensipte anlaştı. Orman ve kurmaylarının düşüncesi, “Kongreyle neredeyse 1 ay var. Bu süreyi boş geçirmeyelim” yönünde. İlk etapta yerli oyuncular düşünen Beşiktaş, Veysel Sarı ve Sezer Öztürk için de atakta.

PAZARLIKLAR İYİCE KIZIŞTI
Veysel için 3 milyon euro isteyen Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile görüşen futbol komitesi üyesi Deniz Atalay, “Gelecek sezon sözleşmesi bitecek bir oyuncuya o kadar para vermeyiz. 1.5 milyon euro son teklifimizdir. Ya da isterseniz yeni gelecek hocamıza danıştıktan sonra 1 milyon euro artı bir futbolcu verebiliriz” teklifini iletti. Ünal ise geri adım atmayacaklarını söyledi.

F.BAHÇE’YE 1 MİLYON EURO
Beşiktaş’ın pazarlık masasına oturduğu ikinci kulüp ise Fenerbahçe… Siyah-beyazlılar sezon başından bu yana istedikleri Sezer Öztürk’e talip olduklarını bir kez daha sarı-lacivertli kulübe ilettiler. Sezer’in menajeri Özkan Doğan ile görüşen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 1.5 milyon euroya Sezer’i Beşiktaş’a verebileceklerini belirtti. Beşiktaş’ın Sezer için F.Bahçe’ye önerdiği ücret ise 1 milyon euro. Beşiktaş’ın teklifine hafta içinde cevap verecek olan Yıldırım’ın, Aykut Kocaman’ın görüşünü aldıktan sona “Evet” yanıtını iletmesi bekleniyor.

KİMLER KAÇTI KİMLER
Beşiktaş geçtiğimiz sezona da yönetim kaynaklı sıkıntılarla başlamıştı. Hatırlanacağı gibi Samet Aybaba gelene kadar birçok teknik adam ile görüşen ama anlaşamayan siyah-beyazlı yönetim önemli futbolcuları rakiplerine kaptırmıştı. Bu isimler arasında Bucaspor’dan F.Bahçe’ye giden Salih Uçan, Manisaspor’dan Karabük’e transfer olan Ahmet İlhan Özek ve Bursaspor’un P.Bugsaş’tan aldığı Şener Özbayraklı sayılabilir.

Ersoy ÖZDEM / AMK