Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Chuck Hagel, görevinden istifa etti. Savunma Bakanı Hagel'ın istifa mektubunu kabul eden ABD Başkanı Barack Obama istifaya onay verdi. Akşam saatlerinde New York Times'ın iddia olarak duyurduğu haber, Obama'nın açıklamasıyla resmiyete dökülmüş oldu.

Hagel'in istifası, Obama Hükümeti'nin kabine düzeyindeki ilk sarsıntısı olarak görülüyor. İstifa kararının ise, geçtiğimiz Cuma günü, 2 haftadır devam eden görüşmeler sonucu alındığı belirtiliyor.

Hagel'ın istifa mektubunu kabul eden Obama, kabinesindeki tek Cumhuriyetçi isim olan 68 yaşındaki bakanla Beyaz Saray'da birlikte kameraların karşısına geçti.

Duygusal anlar yaşanan basın toplantısında Hagel'ın gözlerinin dolduğu görüldü.
İkilinin düzenlediği ortak basın toplantısında Obama, Hagel'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Obama, "Hagel geçen ay bana, savunma bakanı olarak görevini tamamlama zamanının geldiğini söyledi" dedi.

Obama, Hagel'ın, halefi ABD Senatosu tarafından onaylanana kadar savunma bakanlığı görevini sürdüreceğini belirtti.

YERİNE 3 ADAY VAR

Reuters'ın haberine göre, Hagel kamuoyunda sürpriz olarak algılanan istifa kararını birkaç haftadır Obama'yla ele alıyordu.
Hagel'ın yerine geçebilecek isimler arasında; Savunma Bakanlığı eski müsteşarlarından Michele Flournoy, eski bir subay olan Rhode Island Senatörü Jack Reed ve eski savunma bakan yardımcılarından Ashton Carter olduğu belirtildi.