Japonya'da, Tanegaşima Uzay Merkezi'nden "Hayabusa-2" adlı uzay aracının başarıyla fırlatıldığı belirtildi. Uzay aracının 4 yıla yakın yolculuğu sonrası, su ve organik maddelerin bulunduğu bir astroide ulaşması bekleniyor.

Japonya Uzay Ajansı (JAXA) tarafından yapılan açıklamada, "Hayabusa-2" uzay aracının, Tanegashima Uzay Merkezi'nden bugün öğleden sonra fırlatıldığı bildirildi. Yerel saatle 01:22'de uzaya gönderilen yaklaşık 600 kilogram ağırlığındaki "Hayabusa-2"nin, "1999 JU3" asteroidine doğru yol aldığı belirtildi.

Mars yakınlarındaki "1999 JU3" adlı asteroide 2018 yılında ulaşması hedeflenen "Hayabusa-2"nin 18 ay boyunca astroidde incelemeler yapacağı kaydedildi. Daha sonra ise asteroid üzerinden elde edeceği kaya örnekleri ile 2020 yılı sonlarına doğru tekrar Dünya'ya dönmesi bekleniyor.

Öte yandan, "1999 JU3" asteroidinde su ve organik maddelerin bulunduğu tahmin ediliyor. Astroid üzerinden elde edilecek parçalarla Güneş Sistemi'nin doğuşu ve gelişmesiyle ilgili verilerin elde edilmesi hedefleniyor. Ayrıca getirilecek örneklerin, Dünya'nın ve denizlerin oluşumu hakkında da birçok soruyu aydınlatması bekleniyor.