Kobani’ye saldıran IŞİD güçleriyle mücadele eden PYD’nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin şu ana kadar Kobani’ye girmediğini söyledi. Kaç peşmergenin Kobani’ye gireceği ya da girişin nasıl olacağı yönünde şimdiye kadar kendileriyle bir temasta bulunulmadığını da ekledi.

Abdullah, Kuzey Irak Kürt yönetiminin silahlı gücü olan peşmergelerin Kobani’ye gelmesine ve IŞİD’e karşı savaşlarında kendilerinin yanında yer almasına nasıl yaklaştıkları sorusunu ise “Şu an bu konu gündemimizde yok” diye yanıtlandı.
Türkiye koridoru açtı

Pazar akşam ABD uçakları Kobani'yi savunan YPG güçlerine uçakla silah, mühimmat ve ilaç yardımı yaptı. Türk Dışişleri kaynakları, Türkiye topraklarından Kobani'ye silah ve peşmerge geçişinin de pazar akşam itibariyle başladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişini Türkiye'den kendilerinin talep ettiğini söyledi.