Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de ‘Kobani’ye yardım için Türkiye ve ABD ile iş birliği içindeyiz’ açıklaması yapmıştır. Peşmerge güçlerinin destek için Kobani’ye geçmeleri için yardımcı oluyoruz. PYD’nin Suriye’ye yönelik amaçları, Özgür Suriye Ordusu’ndan farklıdır. . PYD bu emellerini sürdürdükçe Özgür Suriye Ordusu’nun da desteğini alamaz. Türkiye’nin desteğini de alamaz” diye açıklama yaptı.

 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren MHP'li Özcan Yeniçeri, her türlü hıyanetin meşrulaştırıldığı bir yönetim ile karşıkarşıya olduklarını belirterek, Türk devletinin imajını aşirt, çadır devleti seviyesine indirildiğini ifade etti.

SÖZCÜ'ye değerlendirmelerde bulunan Özcan Yeniçeri şöyle konuştu :

" Kobani aslında Öcalanın ekolojik , feminist kominal kantonu olarak kurulmuş durumdadır. Bölgedeki Kürt aşiretler şeyhler ve müslüman şafiler, orada kurulan stalinist kantondan kovulmuşlardır. Onlar, Irak ve Sriye ye giderek IŞİD ile birlikte Koobani'de PKK'nın PYD formatında ki ateist unsurlarla çatışmaktadırlar. Türkiye nin kendisini de tehdit eden PKK terör örgütü uzantılarını yardım etmesi, yataklık yada destek vermesi eşyanın tabiatına aykırıdır. Hükümet kumar oynuyor. TC devletini bir aşiret devleti gibi, çadır devleti olarak görüyor.

TÜRKİYE KENDİ EGEMENLİK HAKKINI AYAKLAR ALTINA ALDI

Türk topraklarından yabancı güçlerin gelip geçmesine izin vermesi kendi egemenlik hakkını kendi eliyle ayaklar altına alması anlamına gelmektedir. Yakın gelecekte başka unsurlar da bu tür taleplerde bulunabilirler. Şimdiden bunun yolunu AKP iktidarı açmış bulunmaktadır. Her türlü hıyaneti meşrulaştıran bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Türkiye bu yanlış tehlikeli ve kendi aleyhine olacak bu politikaların kötü sonuçları ile çok yakın zamanda karşı karşıya gelecektir. İktidar Türk milletinin istiklal ve istikbalini peşmergeye peşkeş çemenin hesabını en ağır şekilde ödeyecektir. AKP PKK'dan önce Türkiye'nin kafasına silah doğrulttu " sözleri ile tepki gösterdi.