İdlib'den telefonla NBC kanalına bağlanan ÖSO komutanı, El Kaide bağlantılı Levant'a ultimatom vererek "Ya teslim olursunuz ya da katliama uğrarsınız" ifadelerini kullandı. "Kan dökülmesini engellemeye çalışıyoruz. Bu katliamı engellemenin en kolay yolu. Şehirden çekilin" diye konuşan muhalif komutan, El Kaide bağlantılı 300 militanın da tutuklandığını belirtti.

Öte yandan insan hakları örgütleri, Suriye'de muhalif grupların kendi aralarındaki çatışmalarda cuma gününden bu yana 274 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

"ONLARI EZECEĞİZ!"

Levant'tan ise ÖSO'ya rest çeker gibi bir açıklama geldi. Yayınladıkları ses kaydında 'ÖSO'yu ezme' sözü veren Levant militanları Suriye ve Irak'ta çatışmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Ayrıca Levant komutanı Ebu Muhammed el-Adnan Özgür Suriye Ordusu savaşçılarının ve yönetim kadrosunun hedef listelerinde olduğunu belirtti.Suriye'de bebekler enkaz altında

Bebekler enkaz altında

Suriye'nin kuzeyinde Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe arasındaki çatışmalar sürerken, başkent Şam'ın Duma banliyösünden ajanslara yürekleri burkan fotoğraflar düştü.

Muhalif Suriye İnsan Hakları Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediğini belirttiği saldırılarda 8’i çocuk , 11’i kadın olmak üzere 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Örgüt, karadan ve havadan düzenlenen saldırılarda Halep’te 39, başkent Şam’ın banliyölerinde 15, Dera’da 9, Deyru’z Zor, Hama, Humus ve İdlib’de 3’er kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi ise Suriye Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir savaş uçağının başkent Şam’ın banliyösü Duma’da yerleşim yerini bombalaması sonucunda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu. ‘Varil bombalarının’ kullanıldığı iddia edilen saldırılar sonucunda halk, yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkarmak için seferber oldu.

Bombaların yıktığı binaların enkazından çıkarılan yaralı bebekler ve çocukların fotoğrafları ise yürekleri burktu.

BM'den 'Kayıp Nesle Hayır' kampanyası

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği dün en son Temmuz 2013’te 120 bin olarak verdiği Suriye’de ölenlerin sayısını bundan böyle güncellenmeyeceğini duyururken, UNICEF de Suriyeli çocukların ‘kayıp nesil’ olmaması için 1 milyar dolar gerektiğini açıklamıştı.

Sözcü Patrick McCormick, hükümetleri, yardım kuruluşlarını ve insanları, Suriyeli çocuklar için ‘Kayıp Nesle Hayır’ stratejisine çağırdıklarını ifade etti. Kampanyayla çocuklar için daha güvenilir bir gelecek oluşturulmasını amaçladıklarına işaret eden McCormick toplanabilecek 1 milyar dolarla uygulanabilecek projeler sayesinde yaşadıkları sefalet ve travmadan kurtarılabileceklerini açıkladı.