Almanya’nın Dresden kentinde geçen ekim ayında ‘“Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (Pegida) adı altında başlayan İslam ve göçmen karşıtı eylemlere karşı internet üzerinden başlatılan imza kampanyası büyük destek gördü. Hannover kentinden Karl Lempert adlı aktivistin, “Renkli bir Almanya için” sloganıyla salı günü başlattığı “Biz halkız! Kökene, ten rengine ve dine bağlı olmaksızın!” imza kampanyasında dün 150 bin sayısına ulaşıldı. Lempert’ın amacı ocak ayı içinde bir milyon kişiye ulaşıp konuyu Federal Meclis Dilekçe Komisyonu’na taşımak.

Son eylemde daha fazla İslam karşıtını meydana dökmek için Noel Bayramı’nı da kullanan Pegida kurucularına tepki gösteren 49 yaşındaki Lempert, “Dresden kentinde Noel Bayramı’ndan iki gün önce yaşananlar korkunçtu. Hıristiyan değerlerini bu şekilde kullanılması utanç verici” dedi. Lempert, geçtiğimiz ay Offenbach kentinde iki küçük kızı, bir saldırganın elinden kurtardığı sırada saldırıya uğrayıp yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak’a liyakat nişanı verilmesi için de girişimde bulunmuştu.

Öte yandan ekim ayından beri her pazartesi akşamı Dresden kentinde toplanan Pegida hareketi, Noel Bayramı nedeniyle bugünkü gösteriyi iptal etti. Pegida hareketi, 5 Ocak pazartesi akşamı eylem yapacak. Aynı gün Köln kentinde bu kez Pegida karşıtı bir gösteri de yapılacak. Gösteriye bir çok Türk sivil toplum örgütü de destek veriyor.

GÖÇMENLERE İHTİYACIMIZ VAR

Pegida gösterilerine her geçen gün ilginin artmasıyla ilgili konuşan Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya’nın göçe ve göçmenlere ihtiyacı olduğunu belirtti. Sakan, “İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminde ülkemizin yeniden yapılanması için nasıl ki önce milyonlarca mülteciye daha sonra da misafir işçilere ihtiyaç duyduysak, bugün de göçe ihtiyacımız var. Göçmenlerle birlikte yaşamamız gerekiyor” dedi.