Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la işbirliğinin yeni boyutlarını müzakere etmeyi umut ettiğini söyledi. Putin’in iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Kongresi (ÜDİK) toplantısı için 1 Aralık’ta Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

TÜRKİYE-RUSYA İŞBİRLİĞİNDE YENİ HEDEFLER

Kremlin’de göreve yeni başlayan büyükelçilerin güven mektuplarını kabul eden Putin, “Türkiye ile ilişkiler niteliksel olarak yeni bir seviyeye ulaştı. Özellikle enerji dahil, bazı alanlarda da stratejik boyutta. Biz Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın işbirliği halindeyiz.” dedi.

Rus lider Aralık ayında yapılacak ÜDİK toplantısında geleceğe yönelik dinamik ilerleme sağlamak için yeni hedefler belirlemeyi ümit ettiklerini söyledi.

TÜRKİYE'NİN MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİNİ KABUL ETTİ

Kremlin’de gerçekleşen törende Putin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ve ABD Moskova Büyükelçisi John Tefft ile birlikte 15 büyükelçinin güven mektubunu kabul etti.

ABD VE RUSYA'NIN ULUSLARARASI TOPLUMA KARŞI SORUMLULUKLARI VAR

Putin, ABD ile karşılıklı çıkarlara dayalı, eşit ve birbirinin içişlerine karışmama prensipleri çerçevesinde her alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Rus lider, “ABD ve Rusya’nın uluslararası güvenlik ve istikrarın devamı ve yeni meydan okumalara karşı mücadelede sorumlulukları var.” hatırlatmasında bulundu.

ORTA ASYA'YI DA ZİYARET EDECEK

Aralık ayında Taşkent’e bir ziyaret gerçekleştireceğini ve Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’la görüşeceğini belirten Putin, “Bu ziyaretin Orta Asya’da istikrarın artmasına ve karşılıklı işbirliğinin gelişimine katkı sağlamasını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.