Demet CENGİZ / SÖZCÜ

Lüks emlak kralı mobilya işine Trump Home Handcrafted by Dorya markasıyla girdi. Markanın ismi Dorya’nın el işçiliğine vurgu yapıyor. New York sosyetesinin katıldığı bir davette marka için görkemli bir tanıtım yapıldı.

 

İki markayla yürüyor

Dorya Home ve Trump arasındaki anlaşma Ağustos 2013’te imzalandı. Geçen nisan ayında High Point’te (North Carolina) ilk Trump Home Handcrafted by Dorya mağazası açıldı.
Henüz 33 yaşındaki Doruk Yorgancıoğlu, aile işlerini bir adım ileriye taşıyarak 2008’de ABD’de şirketler kurup Dorya Home’u küresel bir marka yapmak için harekete geçiyor. Bir yandan bu alandaki faaliyetleri sürerken, diğer yandan Trump ile işbirliği yaptıklarını anlatan Yorgancıoğlu, iki markayı birbirine karıştırmadıklarını özellikle vurguluyor.

Trump’ın gurur kaynağı

Donald Trump, söz konusu işbirliğinde üretimin Türkiye’de yapıldığından övgüyle bahsediyor. Yorgancıoğlu da onu doğruluyor, “Donald Trump üretimin Türkiye’de olmasından gurur duyuyor. Maliyeti Çin’den üç kat yüksek olmasına rağmen
Türkiye’yi tercih ediyor” diyor.
Yorgancıoğlu Trump Home Handcrafted by Dorya markasının kısa vadeli hedeflerini şöyle anlatıyor: “İstanbul ve High Point’in ardından Kanada Toronto’da ve yine ABD Şikago’da mağazalar açıyoruz. Peşinden Doha ve Dubai gelecek. Londra’da görüşmelerimiz var. Orada Harrods’la anlaşabiliriz. ABD’de yine Miami ve New York’u da değerlendiriyoruz. Aslında artık online (internet) satış bizi her yere ulaştırıyor.”