Lejyoner hastalığı nedir, Lejyoner hastalığı nasıl bulaşırLejyoner hastalığı İlk kez, 1976 yılında Philadelphia'da bir otelde Amerikan Lejyonerlerinin toplantısına katılanlarda bir salgın olarak gelişmiş. İzole edilen bakteri, lejyonerlerin anısına Legionella pneumophila olarak adlandırılmıştır.

Lejyoner Hastalığı Belirtileri:

Lejyoner hastalığı belirtileri üst solunum yolları enfeksiyonları ile başlar.Kısa süreli ağrılar ve ateş yükselmesi de klasik belirtilerinden bazılarıdır.

Legionella bakterisinin neden olduğu Lejyoner hastalığı zatürre hastalığına yakın belirtiler gösterir fakat birebir aynı değildir.Karın ağrısı,ishal,mide bulantıları daha sık ve daha şiddetli bir hal almaktadır. Zatürre hastalığından belirti olarak ayrıldığı bir diğer nokta ise; Şiddetli olarak ortaya çıkan hastalık belirtilerinin yanı sıra bilinç kaybı ve unutkanlık da mevcuttur.

Hastanın idrarında yapılan testler Legionella bakterisinin vücutta yer edindiğini ve yayıldığını belirgin bir şekilde ortaya koyar ve teşhis aşamasından sonra gerekli tedaviye kısa sürede başlanır. Zamanında teşhis’i yapılmayan Lejyoner hastalığı şiddeti arttığı sürece ağrılara yol açar ve tedaviye başlanmayan hastalık ölüme yol açabilir…

Lejyoner hastalığından korunmak:

Suda bulunan çeşitli bakterilerin sebep olduğu bu hastalığın önlenmesi için suyun dezenfekte edilmesi ve uygun sıcaklıklarda depolanmasıyla sağlanabilir.

Anahtar kelimeler: Lejyoner hastalığı nedir, Lejyoner hastalığı nasıl bulaşır, Lejyoner hastalığından korunma yöntemleri, Lejyoner hastalığı belirtileri, Lejyoner hastalığı, Lejyoner hastalığı tanımı, Lejyoner hastalığı ölümcül müdür, Lejyoner hastalığı tedavisi, Lejyoner hastalığı nasıl anlaşılır