Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ



AKP’nin Afyonkarahisar’daki oteldeki 23. kampına kurucu üyeler, milletvekilleri, genel merkez kadın ve gençlik kolları MKYK üyeleri katıldı. Katılımcılara kamp öncesi dağıtılan programda şu uyarıda bulunuldu: Otel aktivitelerinden yararlanmada ve genel olarak program esnasında kamuoyunun yanlış anlamasına neden olabilecek davranışlarda bulunulmaması konusunda dikkatli olunacaktır.

Çamur banyosu ve masaj

Bakanlar, milletvekili ve eşlerinin kaldığı otelde kamp nedeniyle personel sayısı arttırıldı. Garson, temizlik hizmetinde çalışanlar yanında aralarında Uzakdoğulu masajcıların da bulunduğu masajcılar başka otelin Afyon dışındaki şubelerinden Afyon’daki iki otele getirildi.

Otelde isteyen Türk hamamı, çamur banyosu, taş masajı, tuz masajı tercih etti. İsteyen de sıcak sulu havuzlarda ve jakuzide keyif yaptı.

Milletvekilleri için yüzlerce kilo sucuk, Afyon’un ünlü lokumu, manda kaymağı da önceden hazırlandı ve vekillerin istekleri anında karşılandı. Tanınmış markaların satıldığı ürünler milletvekillerinin siparişlerini karşılamakta zorlandı.

Böyle önlem görülmedi

Otelde yoğun güvenlik tedbiri aşırının ötesinde oldu. Kendi duvarı ve demir parmaklıkları olmasına karşın otelin tüm çevresinde kilometrelerce uzunlukta akardiyonlu demir parmaklı bariyer kuruldu. Gazeteciler içinse iki demir parmaklık dışında çadır kuruldu. Gazeteciler kesinlikle otele alınmadı. Bomba arama köpekleri de toplantı boyunca görevli oldukları ekiple birlikte diğer otele götürüldü. Kapalı toplantılarda dinlemeleri engellemek amacıyla jammer cihazı çalıştırıldı ve cep telefonları da işlevsiz hale getirildi. Gazeteciler başbakanın açıklama yapacağı oteldeki salona ana giriş kapısı yerine garson ve personelin girdiği kapıdan 3 ayrı x- ray cihazından geçirilerek alındı. Toplantıyı izleyecek gazeteciler için önceden kimlik bilgileri, fotoğraflarının yeraldığı akreditasyon kartları çıkarıldı. Afyonkarahisar yerel muhabirler ise basın kartları da olsa akreditasyon kartları olmadığı için alınmadı.

En çok Öcalan’ı sordular

Milletvekilleri ikinci günkü toplantıda Öcalan'a ev hapsi olup olmayacağını sorunca Adalet Bakanı Bozdağ, ev hapsinin söz konusu oymadığını söyledi. Bozdağ, HSYK'daki yeni yapılanmasının cemaatçi savcı ve hakimlerle mücadelede önemli rol oynanacağını, gerekenin artık HSYK tarafında yapılacağını söyledi. Bozdağ, Meclis'e gönderilen yeni Danıştay ve Yargıtay yasasıyla yapılacak yapılanmanın da paralel yargıyla mücadelede bir adım olacağını bildirdi.

AKP’li gazeteci kökenli milletvekillerinden Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner, “çözüm süreci”nde birçok konuyu HDP'nin bildiğini kendilerinin bilmediğini ifade ederek eleştiri getirdi. Milletvekillerinin toplantısına Vakıflar Bankası Genel Müdürünün da katılması dikkat çekti.



Davutoğlu numarasını verdi

AKP Kurucular Kurulu üyeleriyle Davutoğlu özel toplantı yaptı. Kurucular kurulu üyeleri Erdoğan döneminde kendilerinin unutulduğundan yakındılar. Bunun üzerine Davutoğlu sık sık kurucularla bir araya geleceğini söyledi ve kendi cep telefon numarasını verdi.



 

Afyon’lu olan Sare Davutoğlu milletvekili ve bakan eşleriyle birlikte Afyon turu yaptı. İlk durak “çile çıkarma” yeri olan Mevlivihane oldu. Ardından Ulu Cami, şehir merkezi turu yapıldı. Sare Davutoğlu ve Ahmet Davutoğlu akrabalarını da ziyaret etti.