Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir araya gelen HDP İmralı heyeti, çözüm sürecinin geleceğini yeni aşamaları değerlendirdi.

Kobani eylemleri sonrası kesintiye uğrayan çözüm süreci görüşmeleri bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vekillik eden Yalçın Akdoğan ile HDP’nin Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan ‘İmralı Heyeti’nin bir araya gelmesiyle ikinci kez ele alındı.

Görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapan Baluken, İmralı'ya gidişin tekrar başlaması için hükümet cephesinde bir dizi görüşme yapılacağını ve sonrasında ziyaretlerin tekrar başlaması için bir engel görünmediğini söyledi. Baluken detayların önümüzdeki günlerde belli olacağını ve sonraki görüşmelerde süreçle ilgili pratik konuların ele alınacağını belirtti. Baluken sürece yönelik 'izleme heyeti' oluşturulması ve üçüncü bir göz olarak ortaya çıkması ile ilgili görüş birliği olduğunu söyledi. Baluken Mart'ta silah bırakma çağrısının da görüşülen konular arasında olduğunu ancak tek başlık olmadığını belirtti. HDP İmralı Heyeti'nin genişlemesine ilişkin soruya 'ilerleyen günlerde belli olacak' yanıtı veren Baluken bugünkü görüşmede daha çok var olan tıkanıklığı aşmaya yönelik konuların görüşüldüğünü ifade etti.