Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısında yaralanan 3 güvenlik görevlisi hastanede şehit oldu.

 

Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli 3 güvenlik görevlisine silahlı saldırıda bulundu. Ağır yaralanan 3 kişi, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

 

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

 

TSK İLK AÇIKLAMA GELDİ!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK’nın Hakkari Yüksekova ilçe merkezinde 3 askere saldırı düzenlediğini ve 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından, bugün 16.00’da, Hakkari ili Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit oldu. Açıklamada, şehitlere Allah’tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve yüce millete başsağlığı ile sabır dilendi.

Genelkurmay'dan başsağlığı mesajı
Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Genelkurmay'ın mesajı şöyle: "Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri ili Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir uzman jandarma çavuş ve 2 jandarma er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yüksekova şehitlerinin memleketleri belli oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan askerlerin memleketleri belli oldu.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yüksekova ilçesinde Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında saat 16.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur saldırıda Haruna Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, (Konya-Çeltik), Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin / Borçka) ve Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl / Karlıova) şehit olmuşlardır." denildi.

Valiliğin açıklamasının devamında, "Saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim." ifadelerine yer verildi.