Konya Şehir Meydanı’nda konuşan Erdoğan, başörtüsü yasağı konusunda yapılan haksız uygulamaları kaldırdıklarını ifade etti. Erdoğan, Meclis'te başörtülü AKP milletvekillerinin bulunmasından övünçle söz ederken, BDP’nin başörtülü belediye başkan adayı göstermesini ise başörtüsü istismarı olarak değerlendirdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Önümüzdeki seçimde CHP ve MHP başörtülü aday çıkarırlarsa şaşırmayın. Çünkü biz bu adımı atınca onlar da yapar. Çünkü bunlar istismarcı. Son seçimde BDP böyle bir belediye başkan adayı çıkardı. Niye, böyle gerekiyordu, orada da onun için. Bunların hayatı istismar. Mevlana’nın şehrinden onlara sesleniyorum ya olduğunuz gibi görünün ya göründüğünüz gibi olun.”

 

"ABLALAR SANDIKLARI PATLATACAĞINIZA İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, 10 Ağustos’un arifesinde final mitingini Konya’da yaptığını ve burada noktayı koyduklarını söyledi. Erdoğan, sandıklara sahip çıkılmasını isteyerek şunları söyledi: Yarın Konya tarih yazacak. Artık saatleri konuşuyoruz. Yarın sabaha kadar çalışıyor muyuz? Bizim ablalarımız evelallah burada. Sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Abiler çalışıyor muyuz, sabaha kadar? Sandıkları patlatıyor muyuz? Sandıklara sahip çıkıyor muyuz? Sandıklarda görevli olan kardeşlerim, sakın ha sandıktan tutanaklarınızı almadan ayrılmayın. Her türlü hileye sizler o tutanaklarla gerekli cevabı vereceksiniz.”

 

57 MİLYON TL BAĞIŞ BULUNULDU

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde gelen bağışların 57 milyon TL’yi bulduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bağışçılar bu noktada önemli. Şuana kadar bir buçuk milyon kardeşimiz bağışta bulundu. Sağolsunlar ve 57 milyon bağış bulunuldu. Şuana kadar bu bağışı yapan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mensubiyet çok önemli. Bir lira da olsa, 5 lira da olsa 10 lira da olsa onun yatırılmasının muhalefete vereceği cevap var.”

"YARIN YENİ BİR TÜRKİYE KURULUYOR"

Erdoğan, yarın cumhurbaşkanı seçimi ile birlikte yarın yeni bir Türkiye kurulduğunu savunarak şu şekilde konuştu: “Yarın inşallah yeni bir Türkiye kuruluyor. Yeniden güçlü Türkiye biz kez daha küllerinden doğuyor. 3 Kasım 2002’de sizler hükümet görevini milletin partisine vermiştiniz. Yarın da inşallah milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı tayin ediliyor. Artık vesayete, statükoya son veriyoruz. İlk defa millet kendi başkanını seçiyor.”

 

"SEÇME SEÇİLME YAŞI 18 OLACAK"

Seçme ve seçilme yaşını 18’e indirileceğini açıklayan Erdoğan şunları söyledi: “ Biz 30 yaş seçilme yaşını, 30’dan 25’e indirince MHP’nin bir tane milletvekili, güya da profesür, ne diyor biliyor musunuz “Biz meclisi çoluk çocuğa mı bırakacağız.” Yahu sen ne biçim profesürsün ya. Değerli kardeşlerim, ben de şimdi diyorum ki biz 25’e indirdik ama yetmez. Şimdi 18’de yetmez. Çünkü Almanya’da, Hollanda’da, Fillandiya’da, Avrupa Birliği’nin 10’a aşkın ülkesinde 18 seçme ve seçme yaşı. Kaldı ki, hepsini bir kenara bırakın, biz 21 yaşında bir karanlık çağı kapatıp aydınlık bir çağ açan Fatih’in torunlarıyız. Biz bunu yapmayacağız da kim yapacak? Biz gençliğimize güveniyoruz. Evelallah Meclisin kapısını da onlara açacağız. Onlar da parlamentoda yerlerini alacaklar. Genç dinamik bir parlamentoyu siyaset sahnesine biz süreceğiz. Onun için MHP ve CHP ye gönül veren gençlere sesleniyorum. Kimin peşinden gittiğinizi bir kez daha düşünün.”

"YAŞAR OKUYAN DEVLETİ 5 MİLYAR DOLAR DOLANDIRDI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemindeki hastanelerin durumunu eleştiren Erdoğan, yeni bir iddia ortaya attı. Dönemin Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın devleti 5 milyar dolandırdığını ileri sürdü ve şu ifadeleri kullandı: “Bir tane bakan 5 milyar dolar dolandırdı. Sonra da Rahşan affıyla işi yırttı. Şimdi o bakan da ulusalcı oldu. İsmini de vereyim ya : Yaşar Okuyan. Bakın kimin eli kimin cebinde bilmemiz lazım, belgelerle konuşmaya mecburuz.”

 

"HAKAN ŞÜKÜR BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Erdoğan, sözde paralel yapıya yönelik polislere yapılan operasyonlar sonrası, gözaltına alınan polisleri ziyaret eden Hakan Şükür’ü kastederek şunları söyledi: “Yargıya gidiyorlar, bakıyorsunuz baskın yapıyorlar. Yav bunlar tam şovmenmiş. Neymiş ziyarete gidiyor. Tuzlukları da var bunların. Bunlar da gidip orada fotoğraf çektiriyor. Yav sen milletvekili misin, yoksa gözaltında olanlarla beraber poz vermeye giden haklı mı haksız mı olanlarla birlikte poz verirsin. Gidersin savcıyla konuşursun ama onlarla o pozu vermek niye? Aynı şekilde avukatlar, onlarla görüşür eyvallah. Ama sana böyle bir şey yakışır mı? İşte bunlarla ilgili şimdi tabiî ki yasal süreç başlayacak. Bunların da bedelini ödeyecekler.”