Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber'de ortak yayınında soruları yanıtladı.  Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, dün akşam itibariyle kendi seçim kampanyasına 55 milyon 260 bin lira bağış yapıldığı açıkladı.

55 milyon 260 bin 778 liralık destek

"Kampanyaya katılım nasıl oldu, parasal açıdan" yönündeki soruya karşılık Erdoğan, "Kampanyada bir defa şöyle bir son akşam itibarıyla aldığım şeyi söyleyeyim, yani biliyorsunuz kişiler olarak bankalardaki görünüm olmuyor, bağış adeti olarak. Çünkü aynı kişi 2 kez, 3 kez de bağış yapabiliyor. Dolayısıyla toplam bağış adedi 1 milyon 350 bin 796, toplam bağış miktarı ise 55 milyon 260 bin 778. Akşam itibarıyla bu" dedi.

"Tabii rakam olarak fena bir rakam değil ama yarın da tabii devam edecek" diyen Erdoğan, "Bu konuyla ilgili bankayla arkadaşlarımızın görüşmeleri oldu. Çünkü tabandan gelen şeyler bu istikamette. Hatta pazardan sonra da yapılabilecek. 3-4 gün ondan sonra da böyle bir imkan var. Çünkü bu konuda yapılan alım satımlarda belki açıklar da olabilir. Biliyorsunuz burada sizin resmi belgeli harcamalarınızın üstünde para kalacak olursa bu para hazineye devrolunur. Böyle bir durum da söz konusu." diye konuştu.

Seçim günü İstanbul'da bulunacağını ve oyunu burada ailesiyle kullanacağını belirten Erdoğan, akşam saatlerinde de İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçim sonuçlarını bir süre takip ettikten sonra, Ankara'ya gelip gelişmeleri izleyeceğini söyledi.

BALKON KONUŞMASI AKP GENEL MERKEZİ'NDE

Başbakan Erdoğan, seçimden sonra Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yapacağı balkon konuşmasına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu: "Balkon konuşmasının içeriği hakkında herhangi bir şey söylememe gerek yok ama şunu bilmenizi istiyorum, bir defa bu konuşmayı partimizin balkonundan yapacağımızı söyleyeyim. Çünkü ben partimin zaten genel başkanıyım. Partim tüm milletvekilleriyle aday göstermiş. Dolayısıyla burada yani kaç göç yapmaya gerek yok, gelip oradan konuşmamızı yapacağız. Tabii mesajlarımız bu defa bir cumhurbaşkanı sıfatıyla olacak, çok daha tabii ki farklı olacaktır. Adeta vizyon belgesinin belki de bir özeti mahiyetinde olacaktır ama 77 milyonu kucaklayan, yine onu açıkça söylüyorum bir mesajlar silsilesi olacaktır. Herkesin Tayyip Erdoğan'ı sevmesi mümkün değil. Onu söyleyeyim. Ama biz sevmenin işareti olan hizmetler noktasında, mesajlar noktasında bu mesajları vermeye devam edeceğiz."

ERDOĞAN 55, İHSANOĞLU 8, DEMİRTAŞ 1 MİLYON LİRA

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na  ise 8,5 milyon TL bağış toplandığı açıklandı. Kampanyayı yürüten danışmanlar tarafından yapılan açıklamada  İhsanoğlu’nun hesabına yapılan bağışların, 8 Ağustos 2014 itibarıyla 8,5 milyon TL’yi bulduğu açıklandı. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş içinse şu ana kadar yaklaşık 2 milyon TL toplandı.