Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Meclis’teki parti grubunda yaptığı ve çok ses getiren konuşmaya ana akım medyada sansür uygulandı. Kılıçdaroğlu'nun tapeleri yayınladığı anlar, üç kanal haricinde televizyon ekranlarına yansımadı.

KANAL KANAL O LİSTE

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın da dahil olduğu ses kayıtlarını yayınlayacağını söylemişti. Kılıçdaroğlu partisinin 57 dakikalık grup toplantısının ilk 10 dakikasını yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili ses kayıtlarına ayırdı.

SÖZCÜ TV YAYINDAYDI

Türkiye'nin SÖZCÜ TV'den takip ettiği grup toplantısı, televizyon kanallarında yer bulamadı.

ÜÇ KANAL YAYINLAYABİLDİ

Ses kayıtlarının yayınlandığı anlar dahil olmak üzere grup toplantısının tümünde sadece Halk TV, Bugün TV ve Kanal B canlı yayın yaparken, diğer kanallar kayıtların bitmesiyle grup toplantısına bağlandı.

SES KAYITLARININ BİTMESİNİ BEKLEDİLER

NTV, CNNTürk ve Habertürk, ses kayıtlarının yayınının bitmesinin ardından grup toplantısına geçerken; Toplantıyı NTV 40 dakika, CNNTürk 46 dakika,
Habertürk ise 36 dakika yayınladı. CNN Türk yolsuzluk kayıtlarının sadece beş dakikasını ekrana getirdi.

TRT 12 DAKİKA AYIRDI

SHaber de grup toplantısını 40 dakika yayınlarken, TRT Haber yalnızca Kılıçdaroğlu'nun partisinin yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını anlattığı sırada yayına girdi ve toplantıdan 12 dakikayı izleyicilerine canlı aktarmış oldu.

CHP grubuna SKY 360 6 dakika, Ulusal Kanal 2 dakika ayırırken; AHaber ise yalnızca Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısının başında yumruğunu kürsüye vurduğu anı haber yaptı.